Poklon koza na italijanskom ostrvu: Upotpunite svoj odmor jedinstvenim iskustvom

05.04.2024

19:07

0

Autor: K. B.

Vlasti italijanskog ostrva Alkudi nude besplatno koze svima koji se prijave, kako bi rešile problem prevelike populacije ovih životinja

Poklon koza na italijanskom ostrvu: Upotpunite svoj odmor jedinstvenim iskustvom
Copyright Profimedia

Na tom ostrvu u blizini Sicilije, svaki stanovnik dolazi na šest koza, što izaziva probleme jer su one počele da se šire i na naseljena područja. Koze prave štetu na zelenim površinama, uništavaju bašte, dvorišta, ruše delove kamenih zidova i čak ulaze u kuće, prenosi Gardijan.

Gradonačelnik ostrva, Rikardo Gulo, ističe da se odlučuju na ovaj korak jer ne žele da ubijaju životinje, već traže mirnije rešenje. Zbog toga su otvorili ponudu svima, bez obzira na to da li su farmeri ili ne, a ne postoji ograničenje u broju koza koje se mogu dobiti. Zahtevi za dobijanje koza sa ovog pet kilometara kvadratnih velikog ostrva, na kojem živi oko 800 koza, mogu se podneti do 10. aprila.

Dodatni užitak za turiste

Profimedia
 

Na ostrvima Alkudi, pored prijatne atmosfere i predivnih pejzaža, posetioci mogu uživati u raznovrsnim aktivnostima tokom odmora. Ova ostrva nude brojne mogućnosti za istraživanje prirode, kao što su šetnje po netaknutoj prirodi, posmatranje ptica ili istraživanje fascinantnih pećina i špilja.

Za one koji vole aktivnosti na vodi, postoji mogućnost ronjenja i snorkelinga kako bi istražili bogat podvodni svet. Takođe, turisti mogu uživati u vožnji čamcem oko ostrva ili u ribolovu na otvorenom moru.

Osim toga, ostrva su poznata po svojoj bogatoj kulturnoj baštini, pa posetioci mogu istražiti lokalne muzeje, arheološka nalazišta i tradicionalna sela kako bi upoznali istoriju i kulturu ovog područja.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike