Švedska avio-kompanija u ponudu uvrstila "put u nepoznato" do misteriozne destinacije

21.02.2024

19:10

0

Autor: V. I.

Vaše je samo da se ukrcate u avion i doživite nezaboravnu avanturu

Švedska avio-kompanija u ponudu uvrstila "put u nepoznato" do misteriozne destinacije
Copyright Profimedia

Da li ste ikada razmišljali da samo spakujete torbu, uhvatite let i odete nekud, a da ne znate destinaciju?

Švedski prevoznik "Scandinavian Airlines" nedavno je najavio priliku da članovi njihovog programa lojalnosti EuroBonus rezervišu iskustvo leta koje nazivaju "nepoznato odredište".

U saopštenju za štampu, ta avio-kompanija kaže da se "u roku od nekoliko minuta“ od objave preko 1.000 članova prijavilo za let u nepoznato. Registracija je zatvorena 24 sata kasnije i oni koji su odabrani za putovanje imali su dodatna 24 sata da potvrde svoje mesto u avionu i izvrše uplatu.

Profimedia
 

Avio-kompanija više ne prihvata rezervacije, navodi Travel + Leisure.

Umesto novca, putnici su morali da otkupe 30.000 milja za sedište. Ako je neko izabran i nije imao dovoljno milja ili bodova, mogao je da kupi preostale potrebne. Putovanje započinje iz Kopenhagena u Danskoj 5. aprila a završava se u istom gradu 8. aprila.

Prema pisanju portala The Street, postoji lista čekanja za sve koji su se prijavili, ali nisu dobili mesto. Oni će imati priliku da napreduju na listi i možda čak dobiju željeno mesto ako neko otkaže.

Jedini trag koji će putnici dobiti pre poletanja jeste da će let trajati nekoliko sati. Destinacija će biti objavljena u nekom trenutku tokom leta. Kako se bliži datum misterioznog leta, oni sa potvrđenim mestom dobiće uputstva od Scandinavian Airlinesa o tome šta od stvari treba da spakuju i ponesu sa sobon.

"Perspektiva da krenete na avanturističko i misteriozno putovanje sa drgugim entuzijastima, pronađu nove veze i prijateljstva na tom putu, zaista je uzbudljiva“, rekao je Pol Verhagen, EVP i glavni komercijalni direktor "Scandinavian Airlines", u saopštenju za štampu .

„Ovo nisu samo putovanja; to su izvanredna putovanja koja će vam ostati za ceo život“, dodao je on.

Freepik
 

Misteriozni letovi beleže porast popularnosti

"Scandinavian Airlines" nije prva avio-kompanija koja je uvrstila misteriozne destinacije u svoju ponudu. "Lufthansa" trenutno nudi putnicima program pod nazivom "Lufthansa Surprise“, gde možete da izaberete svoj matični aerodrom i opštu temu vrste odmora koji tražite. Kada je vaša karta rezervisana, avio-kompanija otkriva destinaciju i ona se ne može promeniti ili otkazati. Godine 2023, "Wizz Air", niskotarifna avio-kompanija, obavila je misteriozni let iz Venecije kojim je avion pun putnika odvezao do Saudijske Arabije na nekoliko dana.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike