Tajne stjuardesa: Od najprljavijeg dela aviona do prave boje crne kutije

03.01.2023

13:32

0

Autor: 24sedam

Sa svojim pratiocima na TikTok-u deli najzanimljive činjenice o životu na nebu i savetuje da nikada, ali nikada ne idete bosi u toalet

Tajne stjuardesa: Od najprljavijeg dela aviona do prave boje crne kutije
Tajne stjuardesa - Copyright Profimedia

Barbi, dvadestdevetogodišnja stjuardesa iz Argentine postala je prilično popularna na društvnim mrežama jer nesebično deli savete, ali i mnoge tajne koje se tiču leta avionom.

Posebnu pažnju njenih pratilaca privuklo je pitanje higijene.

Upitana da prokomentaroše čistoću aviona rekla je: „Da sam izabrala prva tri najprljavija mesta, na prvo mesto bih stavila pod toaleta. Mnogi ljudi tamo ulaze bez cipela, ne mogu da verujem“.

Na drugom mestu su džepovi sedišta.

Profimedia
 

„Videla sam putnike kako tamo stavljaju odvratne stvari, čistoća ovog mesta nikada nije sjajna“.

Na trećem mestu su kante.

„Kada tim za čišćenje uđe u avione, nikada ne čiste kante, pa zamislite šta možete u njima da nađete.“

Profimedia
 

Ona je takođe razbila mit da se otpad iz aviona ispušta u vazduh i napomenula:

„U avionu se nalaze dva rezervoara, jedan je za vodu za piće, a drugi za otpad. Dakle, sve što dolazi iz toaleta ide direktno u ovaj rezervoar za otpad."

To nije jedina tehnološka informacija koju Barbi poznaje.

Ispostavilo se da crna kutija pričvršćena za sve avione – koja daje informacije o putanji leta u slučaju nesreće – nije crna!

Barbi je objasnila:

„Iz nekog razloga svi misle da je crna kutija u avionu zapravo crna, ali moram da vam kažem da to nije tačno, u stvari, boja je narandžasta i postoji razlog za to. Narandžasta boja nije hir, ova boja je izabrana da se lako nađe u zemlji ili u moru u slučaju nesreće.

Profimedia
 

„Ponekad stjuardese i piloti putnicima ne govore svu istinu“, otkrila je Barbi.

„Oni to rade kako bi se trudili da ih ne uplaše i da spreče potencijalno opasnu situaciju tokom leta. Kada ste na nebu, nemate izlaza, rizike morate svesti na minimum“.

„Stjuardese vole turbulencije, tada možemo malo da se odmorimo jer treba da ostanemo da sedimo i ne možemo da ustajemo da bismo, na primer, pružili uslugu hrane. „Navikli smo na turbulencije, tako da se toga ne plašimo“.

Profimedia
 

Barbi je sa svojim pratiocima podelila i neka pravila koje stjuardese moraju da poštuju dok rade.

„Nije nam dozvoljeno da primamo napojnice, da razgovaramo naglas, žvaćemo žvaku i trčimo po avionu, jer će putnici pomisliti da nešto nije u redu. U avionu je zabranjeno izgovaranje reči hitno, vatra ili bomba, jer se mnogi putnici mogu uspaničiti. Zato koristimo posebne šifre i obavezne smo da ih znamo. Takođe nam je zabranjeno da gledamo filmove ili slušamo muziku“.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike