Mračne tajne letenja: Mnogo toga vam nije rečeno zbog širenja panike, a stjuardese sada otkrivaju najstrašnije priče iz kabine

07.02.2024

20:09

0

Autor: K. B.

Putovanje avionom nosi sa sobom uzbuđenje i avanturu, ali prema iskustvu stjuardesa, krije i neke manje poznate, mračnije aspekte

Mračne tajne letenja: Mnogo toga vam nije rečeno zbog širenja panike, a stjuardese sada otkrivaju najstrašnije priče iz kabine
Copyright Profimedia

Stjuardese su podelile uvide u neke od tajni avionskih putovanja, naglašavajući važnost higijene. Avioni, kako kažu, mogu biti izuzetno prljavi, pa se savetuje da ne hodate bosih nogu ili konzumirate hranu koja je pala na pod.

Ćebad i jastuci retko se menjaju ili peru, a kafa u avionu možda nije najbolji izbor zbog kvaliteta vode koja se koristi, a koja često prolazi testove na prisustvo bakterija sa ne baš ohrabrujućim rezultatima.

Još jedan savet tiče se izbegavanja prskanja parfema ili sprejeva, jer postoji mogućnost da se time nenamerno aktivira protivpožarni alarm. Takođe, stjuardese priznaju da putnike procenjuju prilikom ukrcavanja, što im pomaže da se pripreme za ono što ih čeka tokom leta.

Freepik
 

Otkriveno je i da avioni često lete sa manjim kvarovima, što ipak ne umanjuje njihovu sposobnost sigurnog letenja. U situacijama kada postoji potencijalna opasnost, osoblje može odlučiti da zadrži informacije za sebe kako bi izbegli paniku među putnicima.

Slično, razlozi za kašnjenje letova koji se obično daju putnicima su često pojednostavljeni ili modifikovani kako bi se izbegla nepotrebna zabrinutost.

Dok je letenje avionom fascinantno i često nezamjenjiv način putovanja, ove stjuardese su podelile važne savete i upozorenja kako bi putnici mogli biti bolje informisani i pripremljeni za svoje buduće letove.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike