Kao s druge planete: Zavirite u luksuzni japanski voz Aonijoši (VIDEO)

27.01.2024

19:23

0

Autor: V. I.

Svaki detalj u vozu je pažljivo osmišljen

Kao s druge planete: Zavirite u luksuzni japanski voz Aonijoši (VIDEO)
Copyright Profimedia

Aonijoši, luksuzni voz za razgledanje koji povezuje Osaku, Naru i Kjoto, počeo je s radom 29. aprila 2022. godine. Ovaj električni voz je deo flote železnice Kintetsu, koja je druga najveća mreža železnica u Japanu. Aonijoši predstavlja modernizovanu verziju voza Kintetsu serije 12200, dizajniranog u šezdesetim i sedamdesetim.

Eksterijer voza je obojen u ljubičasto, sugerišući na carsku prošlost Nare. Enterijer je ukrašen prelepim mandala uzorcima ptica i cvetova poznatim kao "Tenpjo", koji su takođe povezani sa  Narom u periodu kada je bio glavni grad Japana.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Elona Karafin (@elona)

 

Aonijoši ima ukupno 84 sedišta i nudi dve vrste sedenja: dvosede pored prozora za parove i salonska sedišta namenjena za tri do čeriti putnika, koji su odvojeni pregradama od prolaza. Voz nudi i šank u vagonu broj dva, gde putnici mogu naručiti lagane obroke i pića, kao i bibliotekarski prostor u vagonu broj četiri, gde putnici mogu čitati knjige tokom putovanja.

Voz saobraća šest puta dnevno, jutrom od stanice Osaka Namba do Kjota preko stanice Kintecu Nara, a popodne u suprotnom smeru. Aonijoši radi šest dana u nedelji, s jednim slobodnim danom, obično četvrtkom, i tokom praznika. Sva sedišta moraju biti rezervisana unapred, a puna cena karte od Osake Namba do Kjota iznosi 1.960 jena (12 evra).

Ovo divno vozilo pruža udobno i stilizovano putovanje između ovih tri istorijski bogatih gradova, omogućavajući putnicima da uživaju u prirodnim lepotama Japana, dok se istovremeno opuštaju u luksuznom enterijeru voza.
 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike