Omiljen kod turista iako 46 km prelazi dugih pet sati! Za najsporiji voz na svetu traži se mesto više

23.03.2023

14:32

0

Autor: A.G.

Vozi prosečnom brzinom od 10 kilometara na sat

Omiljen kod turista iako 46 km prelazi dugih pet sati! Za najsporiji voz na svetu traži se mesto više
Spori voz omiljen kod turista - Copyright Profimedia

Indijska železnička mreža se smatra jednom od najvećih na svetu. Osim što su poznate po gostoprimstvu, poznate su i po brzim vozovima kao što su Vande Bharat Ekpress, Gatiman Ekpress, Rajdhani Ekpress, ali i po jednom koji mili po šinama.

Naime, planinsku prugu Nilgiri niko ne koristi da bi stigao od tačke A do tačke B, već zbog čiste radosti vožnje u vozu koji prolazi kroz 16 tunela, 250 mostova i 208 serpentinastih krivina.

Profimedia
 

Putnički voz Mettupalaiam Ooti Nilgiri najsporiji je voz u Indiji koji vozi brzinom od 10 kilometara na sat, što je otprilike 16 puta sporije od najbržeg voza u Indiji. Voz pređe 46 km za oko pet sati, pre svega zbog toga što saobraća u prilično brdovitom području. Ali, slikovit pogled koji pruža nadoknađuje brzinu voza.

Profimedia
 

Ovaj voz prolazi kroz mnoge tunele i preko 100 mostova tokom svog putovanja. Kameniti teren, jaruge, plantaže čaja i brda sa gustom šumom čine vožnju posebnom.

Profimedia
 

Kada uđete u voz, kao da ulazite u drugu dimenziju. Među putnicima vlada opipljivo uzbuđenje, svi su praznično raspoloženi, klicaju i aplaudiraju kada voz prolazi kroz mračne tunele.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike