Putevima Agate Kristi: Ispričajte svoju priču u Orijent ekspresu sa kartom od 67.000 evra (VIDEO)(FOTO)

30.09.2023

19:37

0

Autor: K. B.

U cenu vožnje su uključeni svi obroci, usluge stjuarda i doček šampanjcem po dolasku

Putevima Agate Kristi: Ispričajte svoju priču u Orijent ekspresu sa kartom od 67.000 evra (VIDEO)(FOTO)
Copyright Profimedia

Vožnja Orijent ekspresom danas nudi priliku za luksuzno putovanje širom Evrope pod imenom Venis Simplon-Orijent-Ekpres, a ovaj ekskluzivni voz je u vlasništvu kompanije Belmond.

 

 

Venis Simplon-Orijent-Ekpres nudi raznolike rute kroz Evropu, pružajući putnicima priliku za godišnji odmor na točkovima. Cene karata variraju u zavisnosti od izabrane rute. Na primer, putovanje od Pariza do Venecije košta najmanje 4.300 evra za običnu kabinu, dok najskuplja karta za najprestižniju kabinu na liniji Istanbul-Pariz iznosi 67.000 evra.

 

 

Cene karata uključuju sve obroke tokom vožnje, obično sastavljene od četiri slijeda večere, kontinentalnog doručka i kasnog obroka ili trostrukog ručka, uslugu stjuarda i dobrodošlicu šampanjcem po dolasku.

 

 

Kroz godine, Orijent ekspres je menjao svoje rute, a nekada popularne linije kao što su Pariz-Istanbul i London-Venecija više nisu u ponudi. Orijent ekspres je nedavno obustavio putovanja iz i do Londona.

 

 

Ono što je oduvek izdvajalo ovaj voz od drugih je njegov luksuz i izvanredna elegancija. Unutrašnjost voza je delo vrhunskih dizajnera, a ukrašena je luksuznim materijalima kao što su orahovo drvo, kristali i zlato. Putnici mogu da uživaju u izvrsnoj hrani i piću, kao i raznim dodatnim uslugama, uključujući pristup krojaču i frizeru.

Orijent ekspres je prvi put krenuo sa svojim putovanjima 1883. godine, a na njemu su putovali mnogi poznati pojedinci, uključujući Vinstona Čerčila, Agatu Kristi i Ernesta Hemingveja.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike