Staza za sankanje u Italiji duga 10 km: Ko god je probao, kaže da mora da dođe opet (VIDEO)

23.01.2024

20:14

1

Autor: V. I.

Ako volite zimu i snežne radosti, ovo je prava destinacija za vas

Staza za sankanje u Italiji duga 10 km: Ko god je probao, kaže da mora da dođe opet (VIDEO)
Copyright Instagram printscreen

Roskopf (poznat i kao Monte Kavalo) u regionu Trentino Alto Adiđe na granici Italije sa Švajcarskom mesto je s najdužom stazom za sankanje u toj zemlji, a pruža nezaboravno iskustvo za sve ljubitelje zimskih sportova.

Ova izuzetna staza proteže se na impresivnih 10 kilometara, nudeći jedinstvenu kombinaciju uzbuđenja i predivnih pejzaža, dok se spuštate niz obronke.

Adrenalinski doživljaj

Staza za sankanje Roskopf počinje na vrhu planine i vijuga se kroz slikovite šumske pejzaže, sa 17 krivina u šumi, pružajući ne samo avanturu već i nezaboravne prizore. Ono što ovu stazu čini posebnom jeste njena dužina, koja omogućava sankerima da uživaju u dugom i dinamičnom iskustvu, sa različitim nivoima nagiba i brzina, ali i visina budući da ima 900 meatara visinske razlike.

Porodična avantura

Staza je dobro održavana i sigurna za sve uzraste, čineći je idealnom za porodične izlete. Tokom spusta, sankeri će naići na brojne restorane i barove, gde mogu da naprave pauze, uživajući u lokalnoj kuhinji i toplim napicima.

Prihvatljive cene

Gondola do vrha staze košta 20 evra za odrasle, a 18 evra za decu, dok mališani mlađi od četiri godine ne plaćaju. Za one koji žele da se sankaju uveče, postoji i večernja karta od 34 evra. Za one koji ne poseduju sopstvene sanke, na samom lokalitetu postoji mogućnost iznajmljivanja, i to po ceni od 15 evra za jedne (uz zaštitnu kacigu), ali mnogi donose i svoje. Preporuka je da obujete cipele koje su dobre za pešačenje jer će vam one služiti za kočenje, kao i naočare.

Dnevni izlet

Rosskopf je lako dostupan iz većih gradova u Italiji, što ga čini popularnim izborom za dnevne izlete. Bilo da ste iskusan sanker ili se prvi put upuštate u ovu avanturu, staza za sankanje Rosskopf u Italiji nudi nezaboravno iskustvo koje kombinuje adrenalin, prirodu i zabavu za sve generacije.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike