Ako planirate put na Bali naredne godine, moraćete da platite ulaz na ovo egzotično ostrvo

22.09.2023

20:14

0

Autor: V. I.

Guverner Balija je najavio odluku da se u 2024. uvedu ulaznice na ostrvo ne bi li tako uticali na turiste i postali ekološka destinacija

Ako planirate put na Bali naredne godine, moraćete da platite ulaz na ovo egzotično ostrvo
Copyright Profimedia

 

Guverner Balija Vajan Koster najavio je da će od 2024. posetioci ove egzotične zemlje morati da plate ulaz od 10 dolara po osobi. Da bi povećala prihode u regionu od turizma, vlada pokrajine Bali planira da naplati ovu naknadu elektronskim putem ili putem e-plaćanja.

Cena je simbolična

„Odredili smo naknadu na 150.000 IDR za jednu posetu Baliju, navodeći iznos u indonežanskim rupijama kako bismo izbegli praćenje promenljivog kursa dolara“, rekao je guverner najavljujući nameru da ovu politiku primeni.

Bali, koji se često naziva "Ostrvo bogova", je zadivljujuća destinacija koja nudi očaravajući spoj prirodnih lepota, živahne kulture i jedinstvenih iskustava. Dajemo vam samo neke od razloga zašto bi trebalo da posetite Bali:

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by BALI (@explorebali)

 

Prirodni sjaj 

Bali se može pohvaliti pejzažima koji oduzimaju dah sa bujnim pirinčanim terasama, netaknutim plažama, vulkanskim vrhovima i spokojnim vodopadima. Istražite kultna pirinčana polja Tegalalanga ili svedočite veličanstvenom izlasku sunca sa vrha planine Batur.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by BALI (@explorebali)

 

Bogato kulturno nasleđe

Bali je poznat po duboko ukorenjenoj duhovnosti i drevnim tradicijama. Doživite živopisne hinduističke ceremonije, posetite zamršeno dizajnirane hramove kao što su Uluvatu i Besakih ili uronite u tradicionalne plesove i muzičke predstave.

Profimedia
 

 

Izrazito gostoprimstvo

Balinežani su poznati po svojoj toplini i ljubaznosti, zbog čega se posetioci osećaju iskreno dobrodošli. Iskreni osmehi lokalnog stanovništva i spremnost da podele svoju kulturu stvaraju nezaboravno i impresivno iskustvo.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by BALI (@explorebali)

 

Smeštaj na vrhunskom nivou

Bali nudi širok spektar luksuznih smeštaja i banja za podmlađivanje koje zadovoljavaju sve budžete. Bilo da tražite luk opuštanje ili avanturu, naći ćete idealno utočište da se opustite i razmazite.

Profimedia
 

 

Izuzetna kuhinja

Balinežanska kuhinja mami nepce ukusa svojim ukusnim začinima i svežim sastojcima. Prepustite se lokalnim delicijama kao što su Babi Guling (prasetina) i Nasi Goreng (prženi pirinač) dok uživate u poznatom indonežanskom gostoprimstvu.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by BALI (@explorebali)

Avanture na otvorenom

Bali predstavlja brojne mogućnosti za ljubitelje avanture. Od surfovanja svetske klase u Uluvatuu do ronjenja oko živopisnih koralnih grebena u Tulambenu, postoji niz uzbudljivih aktivnosti koje odgovaraju svakom avanturisti.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by BALI (@explorebali)

 

Umetničke vibracije

Bali je raj za umetnike i kreativne duše. Istražite umetnička tržišta i galerije Ubuda da biste otkrili izuzetne tradicionalne slike, rezbarije u drvetu i složeni srebrni nakit koji su napravili vešti lokalni zanatlije.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by BALI (@explorebali)

 

Sa svojom zadivljujućom lepotom, bogatom kulturom i nizom aktivnosti za svaki ukus, Bali nudi zaista magično iskustvo koje će vas ostaviti da čeznete za povratkom.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike