Tajanstvena ženska plaža Crne Gore: Mesto lekovitih moći van domašaja muškaraca

25.08.2023

19:25

0

Autor: K. B.

Legenda pripoveda o ženskoj plaži u Ulcinju koja obećava posetiocama unutrašnji mir i ostvarenje dugoočekivanog potomstva

Tajanstvena ženska plaža Crne Gore: Mesto lekovitih moći van domašaja muškaraca
Copyright Profimedia

Jedinstvena plaža u Ulcinju u Crnoj Gori specifična je po tome što je muškarcima na nju zabranjen ulaz od maja do oktobra, a pripadnice nežnijeg pola privlači tokom cele sezone.

Osnovni razlog za sve veću prisutnost žena na ovoj plaži je voda bogata sumporom koja izvire direktno na njoj. Legenda govori da je mnogo žena zahvaljujući ovoj vodi ostvarilo svoju želju za potomstvom.

Osim toga, kupanje na ženskoj plaži se preporučuje kao deo terapije za ginekološke, kožne i respiratorne probleme. Tajna leži u kombinaciji lekovite sumporne vode i morske vode.

 

 

Legenda o Unuč Aliji i njegovoj ženi je i dalje živa. Priča se prenosi kao jedna od omiljenih staroulcinjskih priča. Unuč Alija, moćni pirat, bio je u braku sa ženom koja nije mogla da zatrudni. U očaju, planirao je da je ubije, ali je njegova majka, koja je volela snahu, sanjala anđela koji joj je savetovao da je odvede na mesto gde sumporna voda izvire. Sultaneta se pridržavala uputstava i ubrzo je zatrudnela. A sada mnoge žene koje se suočavaju sa istim problemom dolaze na ovu plažu.

Lekovita voda je prvi put istražena sredinom prošlog veka. Osim sumporne vode, vazduh i mineralno blato na plaži su takođe lekoviti. Voda je gušća nego obično i izaziva specifičan osećaj prilikom plivanja. Vazduh je ispunjen mirisom borova, a mineralno blato se koristi za kožna oboljenja.

Ova plaža je poznata po svojoj lepoti, a CNN ju je čak svrstao među najlepše nudističke plaže sveta.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike