Četiri evropske destinacije na kojima ćete uživati u jesenjoj mešavini crvenog, žutog i oranž lišća

16.09.2023

19:33

0

Septembar i oktobar su idealno vreme za kratka putovanja ako ste ljubitelj ambijenta s bojama jesen

Četiri evropske destinacije na kojima ćete uživati u jesenjoj mešavini crvenog, žutog i oranž lišća
Copyright Profimedia

Od pečenja paprike i ostavljanja zimnice, preko pletenja šalova do osvežavanja zidova u kući, postoji mnogo načina da prihvatite jesenju sezonu. Ali nijedna nije toliko uzbudljiva kao kad zaronite u zadivljujuću mešavinu zelenih, jarkocrvenih, narandžastih i zlatnožutih tonova koja nastaje na prelazu između leta i zime.

Dok su destinacije kao što su Vermont i Mejn dobro poznate po svom jesenjem lišću, postoje brojna mesta vredna putovanja širom Evrope koja imaju prelepu vegetaciju od septembra do novembra. Pogledajte naših nekoliko izbora za destinacije s neočekivano zadivljujućim jesenjim lišćem i rezervišite svoje letove po niskim cenama!

Pexels
 

1. Bavarska, Nemačka

Posetioci najčešće putuju u Bavarsku u Nemačkoj na jesen jer se održava čuveni Oktoberfest u Minhenu, ali bonus je jesenje lišće kojima je ova pokrajina mlatene prekrivena u to vreme. Mesec oktobar nudi predivnu lepezu boja, ali to se može produžiti od septembra do novembra.

Profimedia
 

Za pešačenje usred divnog pejzaža krenite na jug od Minhena do Nacionalnog parka prirode Karvendel, duž austrijske granice, a zatim idite 90 minuta zapadno do dvorca Nojšvanštajn, upečatljivog bajkolikog dizajna koji se uzdiže iznad drveća i kansira vas u svet Diznijevih crtaća.

2. Dolina Loare, Francuska

Kombinujte jesenje posmatranje lišća s degustacijom vina u prelepom regionu doline reke Loare u centralnoj Francuskoj. Za manje od dva sata vožnje vozom od Pariza, Tur je glavni grad regiona i deluje kao dobra polazna tačka za istraživanje obližnjih zamkova i njihovih izuzetno negovanih bašta.

Međunarodni festival vrtova održava se u istorijskom mestu Šomon na Loari svake godine do oktobra, što ga čini odličnim izborom za posete posle leta. Takođe bismo preporučili kupovinu svežeg bageta, lokalnog kozjeg sira, voća i flaše čuvenog vina tog podneblja Sancerre i istraživanje živopisnog pejzaža razbijenog rekom.

Profimedia
 

3. Kanton Bern, Švajcarska

Ljudi uglavnom posećuju Švajcarsku tokom toplijih letnjih meseci zbog predivnog vazduha i blage klime ili zimi kad su skijališta prepuna turista, ali njen čudesan pejzaž prošaran šarenim lišćem čini je vrednom putovanja u septembru, oktobru i novembru.

Izabrali smo Kanton Bern kao glavnu destinaciju zbog brojnih jezera, planina prekrivenih snegom i bujnih parkova s planinarskim stazama koje kulminiraju slikovitim vidikovcima, što ih čini savršenim za jesenji odmor.

Profimedia
 

4. Kotsvolds, Engleska

Ukoliko želite da okusite tipični šmek engleskog života, uparen s jesenjim šarmom, idite u regiju Kotsvolds. Smešten na dva sata vožnje od Londona, Kotsvolds je sadrži neke od najslikovitijih pejzaža Engleske s neobičnim selima, talasastim zelenim brdima i vijugavim seoskim stazama.

Ovo naselje izuzetne prirodne lepote prostire se na pet okruga u južnoj centralnoj i jugozapadnoj Engleskoj. Oni koji žive u užurbanim gradovima poput Birmingema i Londona često kreću na epska putovanja po ovom ogromnom regionu.

Profimedia
 

Na putu se nalaze mnogi istorijski gradovi s pijacama pastelnih boja, srednjovekovnim crkvama i interesantnim radnjama duž kaldrmisanih staza. Atmosfera je generalno veoma opuštena, tako da ćete se osećati kao da ste vraćeni u neka stara dobra vremena vremena uvijena u jesenje lišće svih boja.

BONUS VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike