Ostrva koja morate posetiti makar jednom u životu: Od ostrva ljubavi, preko onog koje miriše na med, pa do surferskog raja

30.03.2023

15:51

0

Autor: K. O.

Među njima su i dva koja su nama relativno blizu

Ostrva koja morate posetiti makar jednom u životu: Od ostrva ljubavi, preko onog koje miriše na med, pa do surferskog raja
Tahiti - Copyright Pexels

Za one koji vole more, plažu i sunčanje, pa odmor jednostavno nije pravi ako je bez toga, onda su ovo destinacije za njih.

Prilično komercijalna i popularna, ova ostrva se kvalifikuju kao nezaobilazna mesta na listama jer se mogu pohvaliti luksuzom, lepotom i sveukupnim iskustvom koje je zaista neverovatno, pa prosto ne želite da se vratite kući. 

Verovatno ste već čuli za njih, a možda ih niste uvrstili na svoju listu. Zato vam donosimo četiri ostrva koja morate posetiti barem jednom u životu jer važe za najlepša na svetu.

Pixabay
 

Santorini

Santorini važi i za ostrvo ljubavi, a to je i najpopularnija destinacija za mladence, a jasno nam je i zašto. Ovo ostrvo ljubavi ispunjeno je veličanstvenim plažama, mediteranskom kuhinjom i ima nešto i za ljubitelje istorije - ruševine Thira i Akrotiri.

Vulkansko ostrvo se može pohvaliti lepotom crnih i crvenih peščanih plaža, koje su stvorene za šetnju ali i avanturu.

Pixabay
 

Hmmm, nova ljubav vruća kao lava? Bela sela i pogled sa litica zauvek će vam ostati urezan u sećanja sa medenog meseca.

Tahiti

Ovaj raj za surfere ima mnogo više da ponudi od savršenih talasa. Sa svojim tropskim karakteristikama i fantastičnim koktelima, Tahiti će vas privući belim peskom La Plage de Maui i kaskadama vodopada Fautaua.

Unsplash
 

Možete lako uhvatiti brzi čamac do bratskog ostrva Moorea ako tražite malo više avanture. Prestonica Francuske Polinezije prepuna je tržnica, lokalnog stanovništva i kulture.

Kipar

Ostrvo koje miriše na med ima za svakoga ponešto sa svojim šumama, drevnim ruševinama i plažama na kojima ima mnogo toga i da se vidi, ali i da se radi. Sa svojim grčkim i turskim potomcima ispunjen je kulturom, istorijom i posebnošću. Iako su prihvatili mediteransku kulturu, Kipar ima raznovrsnu kuhinju iz obe kulture, kao i fuziju - koju morate videti i okusiti. Svestrano senzualno iskustvo koje je zagarantovano. Ne zaboravimo ni da je to rodno mesto Afrodite.

Pixabay
 

Maldivi

Ovo putovanje je verovatno najskuplje na listi i sigurno će vam uništiti bankovni račun. Međutim, lokacija Indijskog okeana oduzima dah. Maldivi se mogu pohvaliti fenomenalnim lokacijama za ronjenje, a od podvodnog sveta možete videti ajkule i ribe koje će vas svojim bojama ostaviti bez teksta. Ukoliko želite da se odvojite od plaže možete posetiti i neke lokalne atrakcije i ribarnice.

Pixabay
 

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike