Luksuzna palata na šinama 2024. vraća se na kolosek: Za mesto u Orijent ekspresu moraćete izdvojiti papreni iznos

07.12.2022

19:32

0

Voz je opremljen sa 12 luksuznih kabina, 18 apartmana i restoranom koji će slaviti umetnost i kreativnost šezdesetih i sedamdesetih godina prošlog veka

Luksuzna palata na šinama 2024. vraća se na kolosek: Za mesto u Orijent ekspresu moraćete izdvojiti papreni iznos
Ilustracija - Copyright Profimedia

Slavna železnička linija koja je bila mesto radnje u romanima Agate Kristi prve putnike će početi da prevozi 2024. godine, a oni koji žele da budu među prvim putnicima kultnog Orijent Ekspresa za to će morati da izdvoje popriličnu sumu novca.

Karte će u proseku koštati oko 2.000 evra po noćenju, sa mogućnošću provođenja od jedne do tri noći u vozu, uz obavezne duge usputne pauze na ključnim destinacijama.

Pun naziv kultnog voza otkako ga je preuzela francuska turistička kompanija Accor glasi Orient Express La Dolce Vita, a ovih dana je najavljeno kako će predrezervacije biti otvorene od 6. do 8. decembra te da će putnici, ako žele da rezervišu svoje mesto u startu morati da plate 500 eura koji će im se, ukoliko potvrde rezervaciju, na kraju odbiti od cene karte.

Za taj novac Accor im garantuje luksuz - iskustvo od 5 zvezdica u društvu odabranih internacionalnih šefova i somelijera, a putnici će moći da biraju najzanimljivije rute na preko 16 hiljada kilometara železničke mreže. Voz će se kretati duž 12 slikovitih italijanskih predela i pokriće 14 regija sa stajanjem u 131 gradu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Design Miami/ (@designmiami)

Voz je opremljen sa 12 luksuznih kabina, 18 apartmana i restoranom koji će slaviti umetnost i kreativnost šezdesetih i sedamdesetih godina prošlog veka.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike