Kuća u oblacima, 20 metara viša od svih ostalih objekata u kraju, rezervisana je mesecima unapred (FOTO)

03.03.2023

10:32

0

Autor: 24sedam

Jedinstveno imanje je prvi put otvoreno daleke 1923. godine u okrugu Safolk da bi obezbedilo skladište za vodosnabdevanje sela

Kuća u oblacima, 20 metara viša od svih ostalih objekata u kraju, rezervisana je mesecima unapred (FOTO)
Kuća u oblacima - Copyright Profimedia

Šetajući ulicama engleskog sela Torpensa nalazi se kuća koja se izdvaja od ostalih, ne ni po jarkim bojama ni po raskošnim prozorima, već je bukvalno 20 metara viša od svih ostalih kuća u selu.

Zove se „Kuća u oblacima“ i nije teško razumeti zašto - ova veoma visoka kuća dodiruje oblake.

Kuću u oblacima nije teško pronaći, gornji deo u crvene boje izbija iz svega drugog, dodirujući nebo.

Profimedia
 

Iako izgleda kao kuća, reč je o vodenom tornju izgrađenom 1923. godine, a kako meštani nisu hteli da unište estetiku sela, toranj su pretvorili u prelepu kućicu sa krovom među oblacima.

Kuća u oblacima skriva bogatu istoriju, a delimično je bila uništena tokom Drugog svetskog rata. Nakon renoviranja kapacitet vodenog tornja iznosio je 30.000 litara umesto originalnih 50.000 litara.

Selo je 1977. godine priključeno na mrežu vodovodnih instalacija pa je tako nestala originalna namena građevine, ali je ona toliko prirasla srcu meštana da su odlučili da je zadrže.

Profimedia
 

Neobično zdanje postalo je turistička atrakcija te je prenamenjeno u te svrhe. Kuća sadrži ukupno pet spavaćih soba, koje se mogu iznajmiti. Sadrži sobu za igre, prostoriju za crtanje, kuhinju, dnevnu sobu i platformu sa pogledom koji oduzima dah. Koliko je ova kućica popularna destinacija za odmor, govori i činjenica da je rezervisana za sledećih nekoliko meseci.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike