Ulazak u ovo malo mesto vratiće vas u neka prošla vremena! Castle Combe, jedno od najepših sela u celoj Engleskoj

13.02.2023

07:22

1

Autor: A.G.

Jedno od najepših sela u celoj Engleskoj

Ulazak u ovo malo mesto vratiće vas u neka prošla vremena! Castle Combe, jedno od najepših sela u celoj Engleskoj
Najlepše selo u Engleskoj - Copyright Profimedia

Castle Combe je savršeno, magično selo koje je živopisno i prepuno bogate istorije i prelepe arhitekture. To je idealno mesto za ljude koji žele da dobro pogledaju kako je Engleska izgledala u prošlosti, jer je ulazak u ovo malo selo kao povratak u prošlost.

Više od 400 godina u mestu nisu izgrađene nove zgrade; nema ni najmanjeg nagoveštaja modernih hotela ili višespratnih parkinga jer je Castle Combe kao klasično englesko selo u svom punom sjaju.

Kada posetioci uđu u ovo rajsko mesto, njegova lepota ostavlja ih u čudu. Slamnate vikendice boje meda, starinske prodavnice i topla atmosfera ovog mesta čine šetnju posebno šarmantnom.

Jedna stvar koja Castle Combe čini pravim odrazom starih vremena su tezge za poštenje koje se mogu naći ispred većine kuća. Od biljaka, cveća, knjiga, jaja i drugih prehrambenih artikala, cela transakcija dobijanja artikla i plaćanja za njega zasniva se na poverenju i poštenju.

Posetioci uzimaju željene stvari, a novac ostavljaju u poštanskom sandučetu ispred kuće.

Prva stvar koja vam pada na pamet dok šetate Castle Combe je da izgleda kao mesto koje ste videli u nekom populalrnom filmu, a to je zato što ste ga upravo na velikom platnu već "doživeli."

Nije iznenađujuće što filmski stvaraoci vole ovo selo jer ima mnoštvo čudnih drevnih građevina, a toliko je lepo da se svako može zaljubiti u to mesto na prvi pogled.

Mnogi filmovi kao što su Dr. Dulitl, Agata Kristi, Stardust su snimljeni ovde. Ako ste filmski entuzijasta, možete pogledati okolo i uočiti poznate lokacije snimanja.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike