Hongkong deli pola miliona besplatnih karata kako bi povratio turiste

08.02.2023

14:20

0

Autor: M. J.

Putovanje u Hongkong je bilo komplikovano i skupo tokom pandemije

Hongkong deli pola miliona besplatnih karata kako bi povratio turiste
Hong-Kong - Copyright Profimedia

Kako bi oživele turizam i podstakle posetioce da dođu, vlasti u Hongkongu odlučile su da podele 500.000 besplatnih avionskih karata. Inicijativa "Zdravo Hongkong" pokrenuta je nedavno, ali se na njoj radilo više od dve godine.

Profimedia
 

Strogi karantin, koji je kulminirao u 21 dan izolacije, i zahtevi za višestrukim PCR testovima sprečili su većinu putnika da dođu u Hongkong.

Karte će biti raspoređene između tri avio-kompanije: vodećeg avio-prevoznika Cathai Pacifica, HK Ekpressa i Hongkong Airlinesa. Petsto hiljada karata košta skoro 255 miliona dolara.

Profimedia
 

Putnici koji žele da putuju u Hongkong besplatno mogu da posete veb-lokaciju "World of Winners" od 1. marta i da unesu svoje informacije o lutriji, a karte će biti distribuirane u tri talasa: od 1. marta putnicima širom jugoistočne Azije, od 1. aprila onima koji žive u kontinentalnoj Kini i od 1. maja stanovnicima ostatka sveta.

Pixabay
 

Mnogo toga se promenilo u Hongkongu u poslednje dve godine. Neke omiljene lokalne atrakcije, kao što je plutajući restoran "Jumbo Kingdom", trajno su zatvorene. Druge, poput čuvenog Peak tramvaja, renovirane su tokom pandemije.

Pixabay
 

Pre pandemije, Hongkong je imao 56 miliona posetilaca godišnje, a do 2022. taj broj je pao na oko 100.000. Vlasti se nadaju da bi besplatne karte mogle poboljšati turističku situaciju u Hongkongu i navesti putnike da ga vrate na svoju listu omiljenih destinacija.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike