Hoteli bez dece su novi trend u turizmu! Koncept prilagođen odraslima

02.02.2023

16:32

0

Autor: A.G.

Sve veći broj turista traži ovakav vid odmora

Hoteli bez dece su novi trend u turizmu! Koncept prilagođen odraslima
Ljubav - Copyright Profimedia

Jedan od najvećih poklona koji možemo dati našoj deci je srećan roditelj. Uzimanje povremenog odmora za odrasle, samo vas dvoje, omogućava vam da se ponovo povežete i razvijete svoju vezu bez svih svakodnevnih briga.

Kako samo ime govori, hoteli postavljeni u duhu ovog koncepta posebno misle na odrasle goste.

To ne znači da je reč o hotelima koji diskriminišu decu, naprotiv, njihova svrha je da posetiocima pruže vreme za opuštanje kroz ekskluzivne prostore namenjene velnesu i prilagođene ukusima svakog gosta.

Pexels
 

Statistike pokazuju da postoji više od 1.000 hotela širom sveta koji prate ovaj koncept. Značajan deo njih se nalazi u Španiji. Samo na Balearskim ostrvima izgrađeno je oko 100 kompleksa ove namene.

Hoteli samo za odrasle se fokusiraju na to da klijenti imaju sve što im je potrebno u okruženju punom opuštanja i mira, i bez ograničenja. Njihova misija je da pomognu, posebno parovima, da prožive trenutke intimnosti.

Profimedia
 

Većinu ovih mesta karakterišu vrhunska ili luksuzna odmarališta. Ističu se i bogatom i kvalitetnom gastronomskom ponudom, kao i prvoklasnim rekreativnim aktivnostima. Udobnost i modernost su sveprisutni, kao i mnoge usluge u kojima turista može da uživa, kao što su banje, đakuzi, personalizovani časovi joge i meditacije...

Profimedia
 

Za one koji su u braku, ovi hoteli su savršeno mesto za drugi medeni mesec.

Hoteli "samo za odrasle" idealni su za romantične izlete za parove, jer je njihova lokacija obično u područjima udaljenim od velikih gradova, stvarajući mirno okruženje bez uobičajene buke.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike