Ovo su najbolja mesta za medeni mesec: Destinacije koje obećavaju najlepše romantične trenutke sa partnerom

28.01.2022

20:10

0

Nakon što ste mesecima planirali venčanje, provodili sate birajući pozivnice, cveće i jelovnike nema ništa lepše od odlaska na opuštajući odmor uživajući u društvu voljene osobe

Ovo su najbolja mesta za medeni mesec: Destinacije koje obećavaju najlepše romantične trenutke sa partnerom
bali-g3fd4dd99d_1920 - Copyright Pixabay

Postoje neke destinacije koje su posebne i romantične zahvaljujući arhitekturi, kulturi ili gostoprimstvu domaćina.

1. Karibi

S visokim temperaturama tkom cele godine, peščanim plažama, tirkiznim morem i nekim od najluksuznijih letovališta na svetu, Karibi su jedno od najboljih odredišta na svetu za medeni mesec. Dok otoci poput Jamajke i Bahama sigurno imaju neverovatna letovališta, neki od manjih otoka nude veću privatnost i ekskluzivnost koje i odišu romantikom.

Pixabay
Romantično putovanje


2. Evropa

Kada pomislite na romantične gradove, Pariz je verovatno prvi koji vam pada na pamet. Šetnja , fotografisanje u pozadini  Ajfelovog tornja i uživanje u krstarenju Senom odišu romantikom. I dok je Pariz popularna destinacija za medeni mesec, drugi evropski gradovi takođe su dobra odredišta.

Otputujte sa suncem okupana grčke ostrva na kojima će vas oduševiti priroda, hrana , običaji ili luksuzan smeštaj ,ako se uputite u Portugal u kojem ćete uživati u neverovatnoj hrani i upoznati se s kulturom dok boravite u odmaralištu svetske klase.

Pixabay
Ajfelov toranj

Italija je već vekovima poznata kao romantična destinacija. Od uživanja na Kapriju do ispijanja kafe u Rimu.

Pixabay
Kapri

3. Australija

Uz raspon krševitih  planina do raskošnih plaža i svega između, Australija je savršeno odredište bez obzira želite li opuštajuće utočište ili priliku da zajedno doživite avanturu .Posetite  Sidnej i uputite se na  večeru, krstarite sidnejskom lukom ili posetite neki od svetskih nastupa u poznatoj sidneskoj operi.

Zaputite se na tropsku severnu obalu, gde možete uživati ​​na plažama s belim peskom i roniti na Velikom koralnom grebenu. Spavajte u kućici na drvetu u šumi, provedite sedam dana na ranču ili kampujte pod zvezdama. Ova vrsta odmora ostaće vam urezana za ceo život.


4. Indijski ocean i južni Pacifik

Ako ste ikada sanjali o putovanju u egzotični tropski raj, vaš medeni mesec je pravo vreme za taj poduhvat. Razmislite o putovanju na jedno od egzotičnih  letovališta na Baliju. Sa svojim bujnim tropskim vrtovima i nekim od najluksuznijih plaža na svetu, Bali su krajnje odredište za romantiku i opuštanje.Možete se uputiti i na nekoliko dana do južnopacifičkih otoka.

Pixabay
Bora Bora

Nekoliko letovališta na Bora Bori nudi bungalove iznad vode. Ostanite u svojoj sobi do koje se može doći samo čamcem, provedite dane u seni palmi ili roneći u kristalno plavim vodama.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: www.24sata.hr

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike