U ovom lekovitom vulkanu osim kupanja u blatu dobijate i pivo i masažu, za svega dolar, dva

22.10.2022

09:34

0

Lokalna legenda kaže da je ovo pre zaista bio pravi vulkan koji je šikljao lavu, vatru i pepeo

U ovom lekovitom vulkanu osim kupanja u blatu dobijate i pivo i masažu,  za svega dolar, dva
profimedia-0213262669 - Copyright Profimedia

Ako putujete u Kolumbiju, tačnije u grad Kartagenu na severu, teško ćete izbeći ponude da se „isprljate u Kolumbiji“.

A prilika da se isprljate čeka vas u „blatnom vulkanu“ El Totumo. Barem ga tako zovu, jer nije reč o pravom vulkanu već brdu sa kupkom od blata na samom vrhu. Nekada je blato ispunjavalo ovaj „vulkan“ ali se vremenom količina blata smanjila za nekoliko metara.

Posetioci koji su se oprobali u ovoj kupki kažu da im je to iskustvo bilo prilično smešno i da su se dobro zabavili i zbližili s drugim kupačima nakon što su svi shvatili da su došli da sede u blatu usred ničega. Uz kupku, u ponudi je i masaža za svega dolar, dva.

Profimedia
 

Kupka je duboka oko 15 metara, a pristupa joj se pomoću drvenih stepenica koje vas vode od plićeg prema dubljem delu. U njoj se može istovremeno kupati između 10 i 15 ljudi.

Profimedia
 

Upozorenje koje će vam dati oni koji su to naučili na teži način je sledeći: nemojte biti „jedan od onih pametnjakovića“ koji zarone glavu u blato jer ga nećete imati čime oprati.

Profimedia
 

Lokalna legenda čak kaže kako je ovo pre zaista bio pravi vulkan koji je šikljao lavu, vatru i pepeo, ali ga je lokalni sveštenik „ukrotio“. Verujući da se radi o đavoljem delu, poprskao ga je svetom vodom i pretvorio u lekovitu oazu.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike