Nestvarno jezero Komo koje ne smete zaobići

18.11.2022

19:34

0

Autor: 24sedam

Danas, jezero Komo je čuveno među poznatim ličnostima iz celog sveta

Nestvarno jezero Komo  koje ne smete zaobići
Jezero Komo - Copyright Profimedia

Poznato po svojim neverovatnim baštama, velelepnim vilama i nezaobilaznim vidikovcima jezero Komo je postalo jedno od najposećenijih atrakcija Italije. Čini se da je jezero Komo oduševljavalo brojne umetnike koji su stvarali vekovima unazad, od čuvenog Đuzepe Verdija i Vićenca Belinija koji je operu Norma napisao upravo ovde, do Đoakino Rosinija i francuskog pisca Flobera.

Profimedia
 

Jezero Komo je udaljeno 50km od Milana. Treće je najveće jezero u Italiji (posle jezera Garda i jezera Mađore) i najdublje je jezero u državi (preko 400m dubine). Posetioci mogu uživati u fascinantnom pogledu sa obala jezera Komo na šarmantne ribarske gradiće, vile koje su pripadale uglednim Lombarskim porodicama i na jedinstvene bašte.

Profimedia
 

Zahvaljujući svom strateškom položaju jezero Komo je bilo naseljeno još u antičkom dobu. Nakon Gala, Komo je preživelo brojne osvajače tokom svoje istorije, od Rimljana, Longobarda do Franka. Početkom jedanaestog veka jezero Komo je postao nezavisna opština ali njegovo stanovništvo nikada nije prestalo da se bori protiv stalnih upada neprijatelja koji su u želji za moći želeli da pokore i ovo područje.

Profimedia
 

Tako je jezero Komo je isprva palo pod vlast dveju porodica, Viskonti i Sforca. Potom su ga osvojili Španci, pa Austrijske trupe dok je u jednom period Komom vladala Francuska. Nakon aneksije od milanske države, Komova sudbina je bila zapečaćena ujedinjenjem Italije.


Danas, jezero Komo je čuveno među poznatim ličnostima iz celog sveta, jer ovde se nalaze brojne urbane sredine koje čuvaju šarm starih vremena, a celokupnu sliku upotpunjuju vile iz srednjeg veka koje su otvorene za posetu.
Najlepša mesta koje posetioci mogu posetiti na jezeru Komo su: grad Komo, Varena, Belađo, Černobio, Leco, Tramezo.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike