Dok ste u Kataru posetite i napušteni filmski grad, ali ga napustite pre zalaska sunca

21.11.2022

15:35

0

Autor: A.G.

Posetioci se osećaju kao da su zakoračili u jedan od gradova duhova

Dok ste u Kataru posetite i napušteni filmski grad, ali ga napustite pre zalaska sunca
Filmski grad u Kataru - Copyright Profimedia

Katar je od juče u centru pažnje svetske javnosti, posebno one fudbalske, zbog čega su u drugi plan pale sve ostale njegove čari.

A istina je da se Katar godinama preporučuje kao idealna destinacija za odmor, bogata mnogim neobičnim i neistraženim predelima koja tek treba da se otkriju. 

Jedno od takvih mesta je Filmski grad.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Doha Qatar (@aimhighqatar)

Prolazeći kroz neukroćene pustinjske puteve nailazi se na malo arapsko selo poznato po svojoj jedinstvenoj arhitekturi. To je savremena replika živopisnog drevnog sela u beduinskom stilu, potpuno napuštenog, sa prilično izraženim faktorom jezivosti.

Skoro bez ljudi ili automobila, na ovom mestu skoro ništa ne ukazuje na to zašto je uopšte izgrađeno. Priča se da replika sela funkcioniše kao scenografija velike holivudske produkcije, drugi kažu kao set za izvorni arapski film, treći tvrde, kao promotivni video za aktuelno Svetsko prvenstvo u fudbalu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Shabeer (@im_shabeer)

Bez obzira na razlog, prostrani obrisi grada, usamljena lokacija i tek poneki gost, samo su uveličali fascinaciju. Iako je filmski grad daleko od avanture ili kulture, pejzaž i arhitektura čine ga jednim od najzanimljivijih mesta za posetu dok ste u Kataru.

Dok ga obilazite možete otkriti bizarne stene, plave zalive, napuštene kuće sa terasama, balkonima i grobnicama, tačnije ceo grad sa ulicama, palmama i još mnogo toga.

Filmski grad ne privlači veliki broj turista tako da u njemu nema gužvi, a najbolje vreme za posetu je pre mraka, tako da najmanje sat i po pre zalaska sunca krenete nazad prema Dohi kako biste izbegli vožnju po mraku.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike