Unutar čudnog hotela u kome Noć veštica traje cele godine, a gosti u strašnim kostimima provode svaki dan

28.10.2022

12:18

0

Autor: A.G.

Glamurozni gotski zamak uvodi turiste u svet fantazije

Unutar čudnog hotela u kome Noć veštica traje cele godine, a gosti u strašnim kostimima provode svaki dan
profimedia-0557518809(1) - Copyright Profimedia

U jeku sablasne sezone, nije iznenađujuće videti hotele širom sveta ukrašene dekorom za Noć veštica, ali postoji jedan poseban koji je u duhu ovog praznika cele godine.

"The Roxbury" hotel u Njujorku ima više soba koje su slika i prilika najjezivijeg praznika zapadnog sveta. Tematski apartmani izgrađeni su 2014. i obuhvataju dekor od klasične scene negativaca do fantastične bajke.

Gosti nose kostime na dnevnoj bazi čak i kada nije Noć veštica! Ne prođe dan da ne vidite nekoga kako šeta u „strašnom“ kostimu prikladnom stravi i užasu. Svako ko dođe u ovaj hotel želi da se obuče kako dolikuje ambijentu i zaista doživi svoju kreativnost na načine koji se odnose na sobe u kojima boravi.

I iako praznična atmosfera na ovom mestu vlada tokom cele godine, vlasnik kaže da se, kada dođe vreme za Noć veštica, rezervacije primetno povećavaju jer, naravno, boravak u sobi inspirisanoj „Drakulom“ čini da uplovite u pravi svet mašte. A kako i ne bi kada u raskošnom apartmanu Drakulinih očnjaka na dva nivoa, oči slepog miša svetlucaju iz elegantnih svećnjaka, kuke za peškire su odsečene ruke, a dramatično vijugavo stepenište vodi do vampirskog izrezbarenog trona.

„Supruga i ja smo oduvek želeli da napravimo vampirsku sobu“, rekao je Henderson, vlasnik hotela.

Nasuprot tome, za ljubitelje bajki, koliba nazvana „Pepeljugina haljina“ ima ogromnu bundevu pretvorenu u kupatilo u stilu zlatne kočije i balsku haljinu od 5 metara koja čini i baldahin za spavaću sobu.

„Dok sam odrastao, stideo sam se da kažem da sam dečak koji voli priču o Pepeljugi. Na neki način , stvaranje sobe „Pepeljuga“ je moj način da kažem da sam ono što jesam i da to volim."

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike