Najviše mesto za posmatranje neba i uživanje u moru oblaka tačno ispod vaših nogu (FOTO)

22.10.2022

18:34

0

Autor: 24sedam

Doručak iznad oblaka na čarobnoj Unkai Terasi

Najviše mesto za posmatranje neba i uživanje u moru oblaka tačno ispod vaših nogu (FOTO)
viber_image_2022-06-12_22-06-12-633 - Copyright 24sedam/M. Sh

More oblaka ili na japanskom „unkai“ je poseban fenomen koji se može videti samo na određenim mestima pod pravim uslovima. U Japanu postoji nekoliko „unkai“ mesta koja privlače mnogo turista, kao što su ruševine zamka Takeda (poznate kao „japanski Maču Pikču“) i Takaboči gorje, mesto sa veličanstvenim pogledom.

“Unkai” ili more oblaka je čarobni prizor iz bajke koji privlači turiste u Tomamo odmarališe već godinama. U sklopu hotela nalazi se Unkai terasa, koja se nalazi na 1.088 metara nadmorske visine  odakle možete videti tri različite vrste mora oblaka.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Carrie (@carrie2706)

Kada se more oblaka formira, restoran preplave turisti kojih obično bude oko 1.000. Oni najsrećniji mogu zauzeti mesto, doručkovati ili popiti kafu uživajući u očaravajućem prizoru koji se pruža ispred njih. Kažu da ako ustanete rano ujutru u špicu sezone, postoji 40% šanse da ćete videti unkai.

Terasa je obično otvorena u letnim mesecima, a gondole prevoze turiste od ranih jutarnjih sati, to jest od 4:00, pa sve do 8:30, kada se oblaci raziđu.

Ova čarobna terasa je smeštena na ostrvu Hokaidu u Japanu. Već godinama privlači turiste iz svih krajeva sveta zbog prekrasnog pogleda na more oblaka, bajkovitog izlaska Sunca i pogleda na vrhove planina Hidaka i Tokači koji probijaju mekane oblake.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike