Najveća cvetna bašta na svetu nalazi se u srcu pustinje

18.10.2022

04:34

0

Piramide, igloi, srca, prevrnuti automobili, flamingosi, papagaji i najveći cvetni aranžman na svetu, replika aviona prekrivena sa više od 500.000 cvetova

Najveća cvetna bašta na svetu nalazi se u srcu pustinje
profimedia-0311032539 - Copyright Profimedia

Sa više od 45 miliona cvetova, Dubai Miracle Garden je najveća cvetna bašta na svetu, koja posetiocima nudi umirujući i očaravajući pogled na jedan sasvim drugačiji svet. Ipak, možda je ona fascinantnija i privlačnija jer se nalazi usred pustinje!

Dubai Miracle Garden nalazi se u Al Barsha South delu, a otvorena je na Dan zaljubljenih pre četiri godine.

Od prvog dana, ona je postala omiljena i izuzetno popularna lokacija za ljubitelje prirode, ali i zaljubljene koji žele da izgovore svoje sudbonosno “da” u okruženju koje je nalik raju.

Profimedia
 

Veliki lučni prolazi u obliku srca koji su prekriveni cvećem, pozivaju goste da zavire unutar ovog predivnog parka. Za stvaranje ove rajske bašta bilo je potrebno 60 dana i oko 400 ljudi, kao i više od 60 različitih vrsta cveća, poput petunija i zdravca koji retko uspevaju u ovom podneblju.

Posetioci koji dođu u ovo predivno mesto, imaju osećaj kao da šetaju kroz ogromnu izložbu dok istražuju sve intrigantne dezene koji je krase, a koji se mijenjaju svake sezone.

Profimedia
 

Ovde možete videti ogromne cvetne piramide, igloe, srca, sve dekorisano različitim laticama. Deo dekoracije su i retro i novi automobili – u prošlosti, ovde su se mogli videti Ferrari modeli sa vozačima, u potpunosti prekriveni cvećem.

Profimedia
 

Moći ćete da vidite i kuće koje čine ceo jedan komšiluk prekriven cvećem. Rekviziti koji su deo jedne scene su veoma interesantni, a predstavljeni su prevrnutim automobilima, flamingosima i papagajima sa šarenim krestama i perjem.

U Dubai Miracle Garden bašti ćete pronaći ćete pronaći najveći cvetni aranžman na svijetu, koji formira repliku Emirates Airbus A380 aviona, a prekriven je sa više od 500.000 cvjetova i biljaka.

Profimedia
 

Maštoviti dizajni krase svaki kutak ove bašte – od gigantskih saksija iz kojih se preliva na stotine cvetova, do vetrenjača, pa čak i replike čuvene Burdž Kalife.

Kada vam zatreba predah od šetnje i sve lepote koju možete videti oko sebe, možete sesti na cvetni krevet, što je u pravom duhu ove oaze.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike