Ovaj najlepši grad u Bačkoj poseduje svoj nacionalni park

04.09.2022

18:31

1

Autor: M. J.

Poznat i po prostranim ravnicama i slanim gombocama

Ovaj najlepši grad u Bačkoj poseduje svoj nacionalni park
Screenshot_303 - Copyright Printskrin/youtube/grad Subotica

Nema sumnje da je Subotica jedan od najlepših gradova Srbije. Smeštena na samom severu zemlje, svega 188 kilometara od prestonice.

Okružena prelepim rekama Dunavom i Tisom koje Subotici daju posebnu draž i lepotu.Grad poseduje unikatno kulturno nasleđe, bogatu istoriju, prelepe prirodne pejzaže i gostoprimljive domaćine koji će vas širokog srca dočekati u ovom mestu.

Printskrin/youtube/grad Subotica
 

Subotica se izdvaja po veličanstvenoj arhitekturi koja je predstavljena objektima koji su izgrađeni u stilu secesije koja je Evropom dominirala od kraja 19. do početka 20. veka. Secesionizam predstavlja  umetnički pravac koji se pobunio protiv strogih kanonski pravila. To je stil koji se okrenu prirodi, i u svakoj državi Evrope je predstavljen na drugačiji način.

Printskrin/youtube/grad Subotica
 

Velelepne građevine u Subotici koje su u stilu secesionizma na svakom koraku mame uzdahe slučajnih i namernih prolaznika. Svakako treba izdvojiti Gradsku kuću, Gradski muzej, Subotičku sinagogu, Palatu subotičke trgovačke banke i  palatu Ferenca Rajha.

Pored jedinstvene arhitekture, u ovom živopisnom gradu na samom severu naše zemlje turisti mogu uživati u mnogim blagodetima koje Subotica pruža.

Printskrin/youtube/grad Subotica
 

Poznata po svojim zelenim površinama ova ravničarska lepotica nudi svojim gostima raznovrsne aktivnosti kao što su šetnje pored jezera, obilazak prelepih parkova, salaša, vinarija ergela, šuma i verskih građevina.

Na samo 8 kilometara od centra grada nalazi se jedno od najlepših jezera naše zemlje, ali i šire, Palićko jezero. Sadržaji koji se ovde nudi su raznovrsni i svake godine sve bogatiji, što je ujedno i razlog dolaska velikog broja kako domaćih, tako i inostranih turista.

Profimedia
 

Ako ste ljubitelj slatkih specijaliteta onda morate probati jedinstveni ukus ovog kraja, a to su gomboce ili poznatije kao knedle sa šljivama. Pripremljene pomoću recepta koji se godinama prenosi sa kolena na koleno je razlog što se zadržava potpuna autentičnost ukusa.

Profimedia
 

Ukoliko do sada niste posetili ovaj unikatni vojvođanski grad, nemojte čekati ni čas, već to uradite odmah i nećete zažaliti. Subotica predstavlja pravi mali raj za turiste jer nudi puno zanimljivih mesta za odmor i uživanje.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike