Ovo su najbolje svetske destinacije za sve ljubitelje biljaka

18.07.2022

08:04

0

Oni koji vole netaknutu prirodu oduševiće se zemljama u kojima su biljke deo lokalnog identiteta

Ovo su najbolje svetske destinacije za sve ljubitelje biljaka
Ilustracija - Copyright Pexels

Putujemo iz različitih razloga, ali bez obzira o kakvom se aranžmanu radi, svako od nas se trudi da za sebe pronađe ono što zaista voli. Za pasionirane ljubitelje cveća, ovo su destinacije za pamćenje.

MALAGA

Malaga je grad u španskoj pokrajini Andaluzija, na jugu zemlje s izlazom na Sredozemno more. Mediteranska klima i blizina Afrike ključ su za neverovatnu toplu klimu, koja rezultira bujnom vegetacijom. Ulice su doslovno cvetni parkovi, a gde god se okrenete možete videti velike kaktuse i razne tropske biljke na kojima žive i papige. Palme, egzotično cveće i narandže na svakom uglu učiniće da pomislite da ste u raju.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @jnnlindeberg

MEKSIKO

Upravo ova predivna lokacija zaslužna je za neverovatno biljno bogatstvo ovog područja. Čak i u predelima gde vlada suša, ljubitelji biljaka će biti oduševljeni jer primerci kaktusa koje možete videti u Meksiku najveći su na svetu.

AMSTERDAM

Holandija je zemlja lala, vetrenjača i klompi. Njena sela su zelena, a gradovi planski uređeni. Boemsko rastinje može se videti na svakom koraku, a ne postoji prozorska daska na kojoj nećete videti cveće. Amsterdam je poznat i po svojoj plutajućoj pijaci sa cvećem koju svaki ljubitelj biljaka mora posetiti. Verujte nam, nećete zažaliti.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by DutchReview (@dutchreview)

JAPAN

Japanska trešnja ili Sakura, razlog je zašto mnogi turisti posećuju Japan u vreme kada ona cveta, a to je krajem marta i početkom aprila. Posmatranje cvetanja japanske trešnje u ovoj zemlji je tradicija, a s obzirom na to da traje samo dve nedelje, mnogo se ljudi upravo u tom periodu odlučuje na posetu ovoj državi. Gledanje uživo ovog spektakla i predstavu prirode, jedan je od doživljaja u životu koji će vam se zauvek urezati u pamćenje.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by edwardkb (@edwardkb)

PROVANSA

Provansa je regija u jugoistočnoj Francuskoj, predeo iz koga dolaze brojne cvetne esencije koje postaju deo naše kozmetike i parfema. Nepregledna polja lavande, suncokreta, maslina i vinograda svako mora videti bar jednom u životu.

 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: putnikofer.hr

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike