Sakupili smo nekoliko najlepših pogleda na svetu koji oduzimaju dah

15.07.2022

14:03

0

Autor: A.G.

Od arheoloških nalazišta do prirodnih fenomena poput kanjona i litica, skoro svaki kutak sveta nudi neko posebno mesto

Sakupili smo nekoliko najlepših pogleda na svetu koji oduzimaju dah
profimedia-0039876477 - Copyright Profimedia

Svi putujemo zbog onih trenutaka koji nam oduzimaju dah. Ti trenuci mogu biti praćeni ukusnim obrokom, slučajnim susretom ili pogledom od neprocenjive vrednosti.

Maču Pikču, Peru

Pixabay
 

Sam po sebi, 500 godina star grad Inka Maču Pikču predstavlja opojnu scenu koja oduzima dah. Ali ako želite svoju posetu da podignete na viši nivo, budite tu na vreme za izlazak sunca. Planinska magla koja otkriva pejzež je apsolutno jedan od najlepših pogleda na svetu. Ali imajte na umu da je izlazak sunca popularno vreme za turiste, a takođe i najhladniji deo dana. Učinite sebi uslugu i kupite karte unapred. Broj posetilaca je ograničen i ulaznice se plaćaju po satu.

Paro, Butan

Profimedia
 

Smešten na ivici litice Tigrovo gnezdo je drevni budistički hram Prvobitno izgrađen kasnih 1600-ih. 1998. godine, svetilište je uništeno u požaru, ali je potpuno obnovljeno i ponovo dovedeno do svog nekadašnjeg sjaja. Pravo do scene kao iz bajke, stiže se samo zemljanom stazom i stotinama stepenica iznad gradskih ulica. Iako postoji mnogo zapanjujućih slikovitih mesta blizu vrha, neke od najupečatljivijih perspektiva smeštene su u borovoj šumi na putu do vrha svetinje.

Stari Bagan, Mjanmar

Profimedia
 

U drevnom gradu Old Bagan, postoji više od 2.000 hramova u različitim nijansama sjaja rasprostranjenih preko zelenog „tepiha“. Smešten duž reke Ajejarvadi u Mjanmaru, Stari Bagan se najbolje vidi sa neba. Vožnja balonom na topao vazduh pri izlasku sunca pruža pogled koji oduzima dah, vredan je ranog buđenja i dodatnih troškova.

Nacionalni park Veliki kanjon -  SAD

Profimedia
 

Postoji razlog zašto se više od 5 miliona ljudi odluči da poseti Veliki kanjon svake godine. To je jedna od najmagičnijih destinacija na planeti. Bez obzira na to koliko ste čitali o Velikom kanjonu, sigurno ćete na kraju biti opčinjeni, jer ne postoje reči koje vas mogu pripremiti za magični prizor koji ovo čudo prorode može da ponudi. Poseta kanjonu tokom izlaska ili zalaska sunca ostaviće vas hipnotizovanim.

Salar de Ujuni, Bolivija

Profimedia
 

Najveći rudnik soli na svetu je takođe jedno od njegovih najlepših čuda. Salar de Ujuni izgleda kao jedna od onih fantazijskih slika renesansne ere, ali ponosno stoji kao jedan od najzapanjujućih spektakla Južne Amerike. Čista lepota ove ogromne pustinje ostavlja vas bez teksta, a čudna ostrva koja se formiraju u moru soli predstavljaju nezaboravan pejzaž koji će sigurno ostati zauvek urezan u vašem sećanju.

Skaj ostrvo, Škotska

Profimedia
 

Škotska je zemlja koja prosto oduševljava svojom prirodom. Zelena brda i planine oduvek su činili savršenu lokaciju za bajke i magična stvorenja. Ostrvo Skaj je sigurno jedan od najpoznatijih delova zemlje. Istorija seže duboko u te krajeve, sa obiljem vekovnih struktura koje doprinose lepoti. Ali prirodna čuda zaslužuju pažnju sama po sebi, jer se svuda proteže gomila pećina, jezera i planina. Ostrvo Skaj je zaista magično mesto na kojem će se svi vaši snovi ostvariti.

Vrh Viktorija, Hong Kong

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by YVES V (@yves_v)

Ovo je verovatno najbolje mesto koje pruža nezaboravan doživljaj ovog ogromnog grada. Sa njega ćete napraviti najbolje fotografije svog života. Atrakcija doseže visinu od 552 metra nadmorske visine, a ime duguje engleskoj kraljici, čija je monarhija godinama dominirala ovim dalekim azijskim prostranstvima.

Mesečev most, Tajvan

Mesečev most je glavna atrakcija u gradu Tajpeju. U dodiru sa vodom, stvara magični pejzaž koji prosto morate fotografisati. Ova neverovatna građevina je poznata po svom neobičnom obliku -polukrug stvara neverovatan odraz na površini vode i tako stvara poseban - fantastičan svet iluzije. Nakon zalaska sunca, refleksija polukruga mosta simbolizuje mesec i nebo, po kome je most i dobio ime.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike