5 destinacija u Srbiji na kojima je najbolje potrošiti 15.000 od države

27.06.2022

12:30

0

Autor: M. J.

Ako se pitate gde na odmor u Srbiji, lepota naše zemlje će vam pružiti mnogo

5 destinacija u Srbiji na kojima je najbolje potrošiti 15.000 od države
srbija turizam copy - Copyright Profimedia

Dvesta   hiljada građana imaće pravo na vaučer od države u iznosu od 15.000 dinara. Što znači da je iznos udvostručen u odnosu na raniji period. Evo predloga gde možete provesti odmor.

RINA
 

Zlatibor

Zlatibor je mesto gde se susreću izuzetna lepota prirode i bogato kulturno nasleđe zapadne Srbije. Širok izbor aktivnosti čini ovu planinu idealnim mestom koje vredi posetiti tokom čitave godine.Možete uživati  u dugim šetnjama i raznim atrakcijama koje ova planina nudi.

Profimedia
 

Palić

Predivna priroda koja okružuje Palić, različite aktivnosti, kao i uređene plaže, neće vas ostaviti ravnodušnim. Nije ni čudo što je upravo Palićko jezero jedno od najposećenijih i najrazvijenijih destinacija u državi.Pored dugih šetnji, ovde možete uživati u raznim atrakcijama popun zološkog vrta.

Profimedia
 

Vrnjačka banja

Kraljica banjskog turizma, kako neformalno nazivaju Vrnjačku Banju, od davnina je bila poznata po svojim lekovitim izvorima. Smeštena je u Centralnoj Srbiji, u oblasti Raška. Nalazi se na samo 200 km od glavnog grada, Beograda, 25 km od Kraljeva, i 7 km od Trstenika.

24sedam/Nenad Vujanović
 

Fruška gora

Fruška gore se izdiže u sred panonske ravnice, a poznata je po velikom broju manastira, jezera, kao i izletišta. Na Fruškoj gori izgrađeno je 14 veštačkih jezera uglavnom na južnoj strani planine u potočnim dolinama u cilju navodnjavanja, odbrane od bujica, ali i turizma i ribolova. Ono što je manje poznato je činjenica da na Fruškoj Gori postoji više od 40 vodopada.

Printscreen/Youtube/ sa nama na putu
 

Srebrno jezero

Srebrno jezero je zbog svoje lepote jedno od najposećenijih destinacija svakog leta. Nalazi se na desnoj obali Dunava, na oko dva kilometra od Velikog Gradišta. Idealno je mesto za ljubitelje plivanja, skijanja na vodi, ribolovce ili one koji žele da uživaju prirodi i šetnjama.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike