Ovo su najsrećnji gradovi za život na svetu

08.07.2022

14:08

0

Autor: M. J.

Klimatski uslovi su glavni faktori preseljenja

Ovo su najsrećnji gradovi za život na svetu
Lisabon - Copyright Pixabay

Na osnovu istraživanja stručnjaka, faktori koji mogu uticati da jedan grad  da bude srećno mesto za život su različiti, i ima ih puno. Između ostalog, najbitiniji faktori su očekivano trajanje života, lepo i sunčano vreme, skraćeno radno vreme, niski troškovi života i ljubaznost lokalnog stanovništva. To su prema istraživanju možda i najbitniji faktori koji nam donose radost.

Najsrećniji gradovi na svetu

Pixabay
 

Na prvom mestu se očekivano našao Lisabon. Ovaj grad ima ukupno 2.801 sunčanih sati godišnje, i radna nedelje traje u proseku oko 31 sat. Osim toga, proglašen je drugim najprijateljskim gradom.

Pixabay
 

Druga na listi bila je Barselona, gde ljudi imaju prosečan životni vek od 84 godine. Štaviše, stanovnici Barselone rade čak i manje sati od građana Lisabona, jer rade u proseku 30 sati nedeljno.

Profimedia
 

Atina, najstarija prestolnica Evrope, zauzela je treće mesto. Ona ima dosta sunčanih dana u toku godine, ali i jako ljubazno stanovništvo. U suštini, kontinentalna Evropa je bila neverovatno dobra, sa Rimom i Madridom koji se nalaze takođe među prvih 10 zemalja na ovoj listi.

Profimedia
 

Sidnej, Toronto, San Hoze, Istanbul i Bangkok su ostali gradovi koji su ušli u prvih 10. Dakle, ako planirate da se preselite u inostranstvo na godinu ili dve, ili samo planirate putovanje, ovi gradovi bi trebalo da se nađu na vrhu vaše liste za prijatan odmor.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike