Hedonisti su dali glas! U ovim državama se turisti najviše žale na hranu

27.03.2022

15:30

0

Autor: 24sedam

Koje su to države koje ne prati baš sjajna reputacija kada je hrana u pitanju?

Hedonisti su dali glas! U ovim državama se turisti najviše žale na hranu
cafe-g09a8778b5_1280 - Copyright Pixabay

Kada se vratimo sa putovanja, najčešće smo puni impresija, koje neretko odnose na gurmanluk. 

Zato i ne čudi što se hedonisti širom sveta udružuju i dele svoja gurmanska iskustva sa ostatkom sveta. A oni tvrde sledeće:

Destinacije poput Grčke, Italije ili Bosne i Hercegovine omiljene su na listama onih koji strane zemlje otkrivaju kroz ukuse i mirise nacionalnih kuhinja - baš kao i Turska, Tajland...

Ali, koje su to zemlje u kojima se nećete mnogo najesti?

Britanija je poznata po svojoj po tome da joj je domaća kuhinja bez ukusa, a na meti kritika na turističkim forumima našle su se i Jamajka, Kenija, kao i Finska.

Pixabay
 

Finska

 - "Finska hrana jedna je od najdosadnijih i najmanje kreativnih, ali je zdrava. Tokom Olimpijskih igara 1952. sprovedeno je istraživanje među sportistima, oni su smatrali da je finska kuhinja najgora", kaže Sriharša Kučimanči iz Indije.

Holandija

Edvin van Davenhorst iz Holandije dodaje: "Budući da sam Holanđanin, znam šta je bezukusna hrana kojoj fali kreativnosti. Naša jela najbolje je opisati kao hranjiva i jednostavna za pripremu. Jedan od primera je stamppot, povrće s krompirom kuvano u istoj šerpi, zatim pasirano i posluženo sa komadom mesa i umakom.

Pixabay
 

Nikaragva

 - "U Nikaragvi vegetarijanci jedu pirinač i pasulj s prženim bananama. Volim tu kombinaciju i jela sam je na Kostarici, ali u Nikaragvi je to jelo gotovo uvek hladno, suvo i bez začina. I ananas me je razočarao. Uvek je nezreo i kiseo, dok je na Kostarici nezamislivo sočan“, tvrdi Nemica Ameli Landfiš, piše nationalgeographic.rs.

Mongolija

 - "Moj glas za najgoru kuhinju ide Mongoliji. Nema povrća, nema začina - samo meso i testenina. Kazahstanska kuhinja je slična, ali kako zemlja vrvi drugim nacionalnostima, možete fino da se najedete korejskih, gruzijskih, ruskih ili kineskih jela", kaže Stiven Hermans, koji živi u Kazahstanu.

Pixabay
 

Jamajka

 - "Jamajka ima totalno bezličnu hranu – sve je bezukusno osim pečene piletine. Za doručak se jedu kuvane banane, kuvani krompir, kuvana jaja i još kuvanog. Za ručak je pirinač s graškom. Ne znam kako im to polazi za rukom?!" čudi se Brajan Kolins iz Sjedinjenih Država, a prenosi Pun kufer.

Engleska

Jef Pelarin iz Kanade kaže da se Englezi trude da se oslobode loše reputacije, ali još uvek služe te grozne sendvičime sa jajima.

 - "Najtužnije iskustvo mi je bilo kada smo pitali meštane za najbolje mesto s ribom u Londonu. Nakon pola sata traženja dobili smo lepe komade sveže ribe... bez ikakvog ukusa", kaže.

Pixabay
 

Nepal

 - "Izvan turističkih restorana u Katmanduu, hrana u Nepalu dosta je loša. Na temelju mog (skromnog) iskustva kao turiste, čini se da Nepalci žive manje-više od dve stvari: od testenine i dal bhata. Testenina je okej, a dal bhat je sličan indijskom pirinču sa sočivom, samo što je vodenastiji, a začini su manje zanimljivi", objašnjava Anika Šauer iz Sjedinjenih Država.

Kenija

 - "Kenijska je kuhinja ukusna, ali brzo dosadi. Na svakom koraku je bezukusna kasava, što je očekivano jer služi kao jeftin izvor kalorija. Osim toga, sve živo se kuva, i to dugo – dok ne izađe poslednja kap života iz povrća i drugih namirnica", dodaje Ben Senthaus iz Velike Britanije.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike