Kampovanje u srednjovekovnim crkvama, ali sa dobrim ciljem (FOTO)

24.11.2021

10:30

0

Jedinstven način da provedete noć

Kampovanje u srednjovekovnim crkvama, ali sa dobrim ciljem (FOTO)
profimedia-0527225934 - Copyright Profimedia

U Velikoj Britaniji, istorijske crkve postaju jedinstvene destinacije za prenoćište u prirodi. U isto vreme se prikuplja novac za njihovo spasavanje. I sve to zahvaljujući „Champingu“, najnovijem u istoriji britanskog petljanja u svetsko kampovanje.

Naime, ideja o "Champing"-u prvi put se javila u Škotskoj. Tada su neki Škoti kampovali u crkvi o kojoj se brine „The Churches Conservation Trust“, humanitarna organizacija za zaštitu crkava u Engleskoj.

Angažovali su lokalnu kompaniju, koja se bavi iznajmljivanjem kanua, da obezbedi i smeštaj onima koji putuju uz reku u Severnom Hempširu, piše originalmagazin. Gosti su dobili prenoćište u crkvi All Saints u selu Aldvinkl, koja je izgrađena oko 1400. godine i ima 12 spavaćih soba.

Profimedia
 

Sada je crkva u Aldvinklu jedna od Božjih kuća kojoj pomaže ova organizacija, obezbeđujući krevete, peći, fenjere, čaj i kafu.

Od marta do septembra svake godine, osamnaest srednjovekovnih crkava širom Engleske prima goste koji traže miran san, a svaka nudi i jedinstveno istorijsko iskustvo.

Profimedia
 

Većina crkava nema tekuću vodu, moderan toalet i grejanje ali imaju krevete za kampovanje, sveće, flaširanu vodu, stolice za kampovanje, jastuke i doručak napravljen od lokalnih proizvoda.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike