Ove gradove morate posetiti do kraja života!

08.02.2022

13:30

0

Autor: 24sedam

Ne mogu se posetiti sve destinacije na svetu, ali zato treba izabrati one najbolje

Ove gradove morate posetiti do kraja života!
rio-de-janeiro-g94ed799ef_1920 - Copyright Pixabay

Ove nedelje vam predstavljamo prvih dvanaest gradova:

Pixabay
 

1.Venecija, Italija

Jednostavno je nemoguće napraviti ovakvu listu bez Venecije, zar ne? Od dobro poznatih kanala i grandioznih bazilika, preko raznobojnih fasada i dobrih malih barova, Venecija je jedinstveno mesto, poput ni jednog drugog na zemlji.

Pixabay
 

2.Sevilja, Španija

Sevilja je dragulj nekadašnje carske Španije, a posetioci su oduševljeni uskim ulicama obloženim narandžastim cvetovima, mavarskim dvorcima i gastronomskim specijalitetima.

Pixabay
 

3.Njujork, SAD

Ne čudi zašo Njujork često nazivaju „raskrsnicom sveta“. Nigde na svetu nećete pronaći tako zadivljujuću koncentraciju umetnosti, kulture, kulinarstva i biznisa.

Pixabay
 

4.Lasa, Kina

Lasa je duhovni centar tibetanskog budizma. Surovi vrhovi Himalaja sa manastirima i palatama iz kojih se uvek oseća tamjan, čine Lasu jednim od najupečatljivijih gradova na svetu.

 

Pixabay
 

5.Rio de Žaneiro, Brazil

Od svetski poznatog karnevala pa do nezaboravne panorame, Rio je iskustvo za svih 5 čula. Ne može škoditi ni činjenica da se u njemu nalaze dve najpoznatije plaže na svetu!

Pixabay
 

6.London, Engleska

Sa svojim prestižnim muzejima, poznatim ulicama i trgovima, ova brza finansijska prestonica privlači sve više turista. Niste još posetili London? Šta čekate?

Pixabay
 

7.Marakeč, Maroko

Ulazak u staro jezgro Marakeča je iskustvo koje nikada nećete zaboraviti: beskrajne uličice nalik lavirintu, prepune živahnih pijaca, zapanjujuća arhitektura i hrana koja se sprema na licu mesta.

Pixabay
 

8.Petra, Jordan

Među ostalim antičkim gradovima, Petra je priča za sebe. Smeštena je negde u vreloj pustinji, sakrivena u uskom kanjonu od peska i vetra, Petra je monumentalni grad uklesan u jednoj steni!

Pixabay
 

9.Havana, Kuba

Šetanje ulicama u starom delu Havane je kao da ste zakoračili nazad u prošlost, u svet pre-revolucinarnih zgrada, oldtajmera, i mirisa domaće hrane pomešanog sa mirisom čuvenog kubanskog duvana, nošenom na laganom morskom povetarcu.

Pixabay
 

10.Jerusalim, Izrael

Jerusalim je istinska raskrsnica kultura, religija, običaja i verovanja. To je najuočljivije u ulicama u Starom gradu, u kojem su se desili neki od najvećih događaja u svetskoj istoriji.

Pixabay
 

11.Pariz, Francuska

Grad svetlosti je mesto u kojem ćete utonuti u svet neverovatnih muzeja, očaravajućih trgova i mnogobrojnih kafea. Ni malo ne čudi zbog čega ovaj grad mnogi smatraju najromantičnijim mestom na svetu.

Pixabay
 

12.Peking, Kina

Peking je istorijska i kulturna prestonic Kine u kojem se nalazi čuveni monumentalni Zabranjeni grad koji je svakako jedno od najneverovatnijih mesta na svetu. Nedaleko od Pekinga je i Veliki kineski zid.

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike