Kolekcija Stele Makartni za jesen-zimu 2021/22. donosi vatromet boja i želja

26.03.2021

15:20 >> 11:29

0

Autor: Z. A.

Ovo je dokument od A do Z, pri čemu je A – odgovornost, a Z – nula otpada

Kolekcija Stele Makartni za jesen-zimu 2021/22. donosi vatromet boja i želja
Copyright Printscreen: Instagram/ stellamccartney

„Vreme je da ustanete i zablistate“, kaže dizajnerka Stela Makartni, čija je kolekcija jesen-zima 2021/22. vatromet boja, sjaja i preteranih proporcija dizajniranih za svakodnevni život.

Tradicionalni zemljani tonovi brenda i nežne nijanse ružičaste ovog puta ustupili su mesto ponosnoj paleti. Među glavnim nijansama kolekcije: blistava tirkizna, koja se pojavila u obliku visokih čizama-čarapa, zelena koja je krasila haljine, električno plava u obliku pantalona „zvoncara“, vrtoglavi optički uzorci na obimnoj trikotaži i karirani print koje se pojavljivao na muškim jaknama.

Kolekcija Stele Makartni jesen-zima 2021/22. zasnovana je na slovu D (koje označava želju) iz manifesta vrednosti brenda. Ovo je dokument od A do Z, koji detaljno opisuje značenje svih pojmova, od A – odgovornost do Z – nula otpada.

Iskoristivši želju svih da se konačno lepo obuku i izađu, Makartni je predstavila kolekciju preuređenih grunge-glam hitova sa sportskim vajbom. „Ovo je vreme da budete eksplozivni i da se ne izvinjavate zbog toga ko ste, šta volite i šta nosite. Ovo je kolekcija rođena iz želje da se osećamo živim, stvarnim i smelim. Ispunjena je energijom koju sam želela da prenesem“, rekla je dizajnerka dodajući da želi satima da pleše u klubu u ovim sjajnim čizmama i jarkim haljinama. Jednako je važno napomenuti da je kolekcija izrađena od 77 odsto ekološki prihvatljivih materijala.

Dizajnerka je pokazala tirkizni kombinezon prošaran stotinama sjajnih ekoloških šljokica koje dočaravaju egzotična mora, dok midi haljine grle telo poput omota slatkiša. Pantalone su od veštačke kože, a čizme, nalik na spektakularne čarape sa integrisanim štiklama, delimično su napravljene od biomaterijala. Ovi stilski trikovi bili su radostan modni trend i povratak smelosti, mladalačkoj energiji i duhovitosti.

„U mladosti vlada neustrašivost. Kako starite, osećate se manje opušteno. Ovaj brend je mlad na toliko načina – u svojim sistemima verovanja, u činjenici da nigde ne stižemo na tradicionalan način – a ja želim da duh onoga što radim pokažem i u modi“, rekla je Makartni.

možda će vas i ovo zanimati

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: crazia.rs

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike