Kuma je najveći oslonac i podrška svake mlade, ali i kume greše, a ovih sedam grešaka najčešće prave

10.05.2023

13:03

0

Autor: Z.A.S.

Pre nego što prihvatite ovu važnu i veoma odgovornu ulogu, dobro razmislite o svemu što ona sa sobom nosi

Kuma je najveći oslonac i podrška svake mlade, ali i kume greše, a ovih sedam grešaka najčešće prave
Ilustracija - Copyright Freepik

Mnoge žene olako prihvate ulogu venčane kume, potpuno nesvesne težine i odgovornosti koju ona sa sobom nosi.

Upravo zbog toga bi, ukoliko vas neko pita da budete venčana kuma, pre nego prihvatite, trebalo dobro da razmislite o onome što će od tog trenutka postati vaša obaveza.

Pored zadataka koje treba da obave, venčane kume često naprave i mnogo grešaka. Ovih sedam najčešće.

Freepik
 

Prerano prihvataju ulogu venčane kume

Žene često nisu svesne odgovornosti koju sa sobom nosi uloga venčane kume, zbog čega entuzijastično prihvate poziv bez da znaju u šta se uopšte upuštaju.

Uloga venčane kume podrazumeva stalnu dostupnost mladi, ne samo za vreme venčanja već i u prethodnim mesecima pripreme za sami čin, a u pitanju je kombinacija koja zahteva vremenski i finansijski angažman, piše Avaz.

Samo zato što vas je neko pitao da li biste želeli da budete venčana kuma, ne znači da morate da pristanete na to. Razlog za pristanak bi isključivo trebalo da bude to što je u pitanju osoba do koje vam je istinski stalo i zbog koje ste spremni na povećani angažman.

Freepik
 

Ne slušaju mladu

Ukoliko mlada poželi mirno i jednostavno devojačko veče u opuštajućoj atmosferi, pobrinite se da tako i bude. Iako to možda nije ono što biste vi prvenstveno odabrali, poštujte njene želje i ne podređujte ih svojima.

Freepik
 

Troše previše novca

Uloga venčane kume košta, a ponekad i više nego što ste spremni da izdvojite. Da biste smanjili i izbacili nepotrebne troškove, postavite racionalnije ciljeve poput iznajmljivanja ili kupovine korišćene haljine, a možete i sami da osmislite i da izradite poklon za mladu. Naučite da kažete ''ne'' stvarima koje ne možete da priuštite, jer kao venčana kuma imate puno pravo i na to.

Freepik
 

Zaboravljaju na neophodne sitnice

Ne zaboravite da sa sobom ponesete neke od sitnica koje će i vama i mladi da zatrebaju tokom večeri. U torbu koju ćete kasnije odložiti na sigurno ubacite maramice, flastere, kozmetiku i sve ostalo što vam se nađe na putu za šta ste pomislili da bi moglo da zatreba tokom večeri.

Freepik
 

Preteruju sa žestokim pićima

Zaboravite na žestoka pića veče pre venčanja jer nema ničeg goreg od mamurnog buđenja na jutro kada biste i vi i mlada trebalo da zablistate. Krvave oči i glavobolja nakon burne noći će vas pratiti tokom dana kao podsetnik da nije trebalo da preterate sa alkoholom prethodne večeri.

Freepik
 

Misle da kraj venčanja označava i kraj uloge venčane kume

Samo zato što je srećni par izgovorio sudbonostno "da" i obeležio svečani događaj proslavom dugo u noć, ne znači da je i vaša uloga venčane kume gotova. U danima nakon venčanja mladi je potrebna pomoć oko raznih poslova, poput razvrstavanja slika sa venčanja, otvaranja i spremanja venčanih poklona i ostalih usputnih sitnica koje bi bilo lakše rešiti uz vašu pomoć.

Freepik
 

Ne nose rezervni par cipela

Iako možda nisu najpoželjniji komad garderobe kod venčane kume, ravne cipele će svakako doći kao dobro rešenje kada vas u visokim i neudobnim potpeticama zabole noge. Investirajte u par baletanki na kojem će vam vaša stopala biti zahvalna nakon što požele da bezbrižno plešu na podijumu sa ostatkom gostiju sa venčanja.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike