Posle ruskog, sve žene traže ukrajinski gel-manikir, stručnjaci upozoravaju da može biti opasan

07.12.2023

10:57

0

Autor: V. I.

Ukrajinska tehnika za održavanje noktiju je novi hit u svetu lepote, donosimo vam sve detalje

Posle ruskog, sve žene traže ukrajinski gel-manikir, stručnjaci upozoravaju da može biti opasan
Copyright Profimedia

Pored manikira inspirisanog omiljenom hranom i pićem, pa čak i novinama. ove godine hit su i manikiri inspirisani drugim zemljama - evo zašto je ove zime ukrajinski manikir postao naš omiljeni.

Ruski manikir

 

 

Kao što rekosmo. tokom jeseni nosili smo lakove u tonovima tople čokolade i smaragda, a onda smo se zaljubili u ruski manikir, koji je otvorio vrata novom velikom trendu - inspirisanom dalekim krajevima i inostranstvom. Ruski manikir je brzo osvojio TikTok, a to je zapravo suv tip manikira koji poklanja ogromnu pažnju zanokticama, kao i korišćenju brusilice za uklanjanje mrtve kože. Ova tehnika omogućava farbanje noktiju ispod kožice, zbog čega nokti izgledaju duže.

Italijanski manikir

Sledeći hit je bio italijanski manikir s kojim nokti izgledaju uži, ali poenta ove tehnike je da ivice noktiju ostanu neofarbane. Ova zima je i vreme za ukrajinski gel manikir, a evo zašto smo sigurni da će postati novi veliki hit.

Prednosti ukrajinskog manikira

  • preciznost
  • dugovečnost
  • kvalitetni gel lakovi

Ukrajinski manikir ćete prepoznati po dve glavne karakteristike: izgleda veoma precizno i dugo traje. Zaprvo, reč je o perfektno izvedenom manikiru što ga čini veoma popularnim među damama svih uzrasta.

@bulava_ekateryna 💦 #combimanicure про лінзи: • зйомку комбінувала із лінзами: APEXEL 12.5 та MARTVSEN 120 mm (різниця у дальності плану та ефекту розмиття кадру по периметру) #chernnika_mk #ukrainianmanicure #manicure #майстерманікюру #інструкторськийкурс #manicureonline #інструкторманікюру #nailcourses #manicurecourses #курсиманікюруонлайн ♬ оригінальний звук - Катерина Булава • INSTRUCTOR

 

Kako se izvodi

Proces pripreme noktiju je ono što razlikuje ukrajinski manikir od ostalih. Saloni koje otvaraju Ukrajinke postali su poznati na Zapadu zbog svoje savršene tehnike i neviđene preciznost. Ukrajinski manikir podrazumeva precizan rad na zanokticama.

Kao i kod ruskog manikira, električna brusilica se koristi za poliranje starog laka i čišćenje ležišta nokta. Nakon toga, zanoktica se polira brusilicom.

Manja burgija se koristi za uklanjanje zanoktica, a zatim se makazama za zanoktice dalje uklanjaju ostaci kožicei zanoktica.

Time se postiže preciznost i uredan izgled ovog manikira. Da bi se postigla dugotrajnost ukrajinskog manikira, obično se koriste gel-lakovi. Pored toga što takvi lakovi duže traju, sa njima je lakše konstruisati vrh noktiju. To podrazumeva nanošenje slojeva gel laka na najslabiji deo nokta, koji je obično vrh, kako bi nokat bio jači i izgledao lepše i harmoničnije.

 

 

Razlika između ruskog i ukrajinskog manikira

Iako se oba manikira rade nasuvo, bez vlaženja ruku i obe tehnike su veoma precizne, postoje razlike. Pre svega, s ukrajinskim manikirom nema lakiranja ispod kožice. Pored toga, ako zatražite ukrajinski manikir u salonu, kozmetičarka će verovatno koristiti proizvode ukrajinskih brendova gel-lakova.

 

 

Da li je ukrajinski manikir bezbedan

Kao i kod ruskog manikira, postavlja se pitanje da li je ukrajinski manikir bezbedan za zdravlje vaših noktiju. Naravno, svaki manikir koji uključuje upotrebu brusilice i makaza za sečenje zanoktica nosi rizik od infekcije. Stručnjaci kažu da postoji određeni rizik, ali do toga neće doći ako se poštuju higijenski standardi. Ključno je izabrati salon koji je kvalifikovan za izvođenje ove vrste manikira a ukoliko i dođe do infekcije, stručan kozmetičar treba da vam da odgovarajući savet i pomoć.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike