Savršen ten bez greške: Najčešći nepravilni postupci u nezi lica koje treba izbegavati

14.09.2023

20:10

0

Autor: K. B.

Pravilna nega kože zahteva više od samo površinskih koraka

Savršen ten bez greške: Najčešći nepravilni postupci u nezi lica koje treba izbegavati
Žena skida šminku - Copyright Profimedia

Nedovoljna hidratacija može biti jedan od razloga zbog kojih vaše lice ne izgleda onako kako bi trebalo. Kada se radi o nezi kože, mnoge dame nisu svesne da prave određene greške koje zapravo štete njihovoj koži. Postoje tri ključna faktora koji mogu narušiti zdravlje vaše kože:

Prva greška je nepravilno uklanjanje šminke. Korišćenje neodgovarajućih proizvoda za čišćenje, kao i nedostatak temeljnog uklanjanja šminke pre spavanja, zajedno s prečestim ili premalim pranjem lica i grubim trljanjem kože, može izazvati iritacije.

Profimedia
 

Druga greška je nedovoljna hidratacija. Mnogi ljudi, posebno oni sa masnom kožom, često izbegavaju upotrebu hidratantnih proizvoda, misleći da će to samo povećati masnoću kože. Međutim, ovo može dovesti do dehidracije kože, što može izazvati probleme kao što su suvoća, perutanje i iritacije.

Treća greška je izostanak zaštite od sunca. Preskakanje zaštite od sunca može dovesti do preranog starenja kože, pojave tamnih fleka, opekotina od sunca, ali takođe povećava i rizik od razvoja raka kože. Stoga je važno da redovno koristite proizvode sa zaštitnim faktorom kako biste sačuvali zdravlje vaše kože od štetnih uticaja sunčevih zraka.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike