Osvežite svoju kolekciju letnje obuće: Stručni trikovi za čišćenje

14.08.2023

12:00

0

Autor: K. B.

Noge koje su obučene u japankama, baletankama i sandalama imaju veću izloženost prljavštini i bakterijama

Osvežite svoju kolekciju letnje obuće: Stručni trikovi za čišćenje
Štikle - Copyright Pexels

Redovnim održavanjem ovakve letnje obuće, možete umanjiti njihov uticaj, preporučuju stručnjaci. Zavisno o materijalu, prljavština može prodreti duboko u vlakna obuće, a s njom i neprijatan miris. Pogledajte savete koji su već mnogi isprobali i tvrde da su efikasni. Bebi-puder se ističe kao idealno sredstvo za suzbijanje prekomernog znojenja nogu i nagomilavanja prljavštine. Dovoljno je posuti malu količinu na stopalo i umasirati u kožu pre obuvanja.

Antibakterijske maramice su praktičan izbor za održavanje obuće tokom putovanja. Nakon čišćenja maramicama, obuća postaje sigurna za nošenje.

Freepik
 

Medicinski alkohol garantuje neutralizaciju prisustva bakterija. Nakvasite komadić vate, pa obrišite unutrašnjost obuće. Time ćete je osvežiti i sterilizovati, smanjujući rizik od razvoja gljivica. Pena za pranje tepiha može se koristiti za čišćenje kožnih uložaka. Nanesite je na pamučnu krpu ili sunđer, prebrišite uložak i ostavite da se osuši.

Deterdžent za pranje sudova se pokazao kao univerzalno sredstvo za uklanjanje mrlja i prljavštine raznog porekla, uključujući nečistoće s obuće. Pomiješan sa toplom vodom, deterdžent efikasno uklanja prljavštinu s đona i šavova obuće. Očistite đon i gazište Za uklanjanje prljavštine s đona i gazišta, možete koristiti šmirgl-papir ili četku. Blago prelazite preko površine dok ne skinete nakupljenu prljavštinu.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike