Ukoliko imate visoko čelo i želite da ga vizuelno smanjite, onda su ove četiri tehnike šminkanja kao stvorene za vas

16.09.2022

14:17

0

Autor: Z.A.S.

Iako osobe sa visokim čelom, prema kineskoj tradiciji, poseduju sreću i bogatstvo, neke od njih, ipak, žele da prikriju ovu crtu lica

Ukoliko imate visoko čelo i želite da ga vizuelno smanjite, onda su ove četiri tehnike šminkanja kao stvorene za vas
Žena šminka - Copyright Profimedia

Sigurno ste primetili da neki ljudi imaju istaknutije čelo. Iako takve osobe, prema kineskoj tradiciji, poseduju sreću i bogatstvo, neki od njih, ipak, žele da prikriju ovu crtu lica.

Postoji nekoliko tehnika šminkanja koje mogu da pomognu u tome, a ove četiri su najjednostavnije i zahvaljujući njima ćete najbrže doći do željenog efekta.

1. Popunite obrve

Ako želite da smanjite izgled visokog čela, šminkeri preporučuju da popunite obrve. Lepo istaknute i popunjene obrve mogu vizuelno da smanje čelo.

2. Istaknite određene tačke vašeg lica

Isticanje određenih delova vašeg lica skrenuće pažnju sa čela. Istaknite bradu i jagodice. Ako su te oblasti blistave i privlačne, onda će privući više pažnje, a preporučuje se matiranje područja čela, kako ga ne bi isticala svetlost.

Profimedia
 

3. Tehnike konture i bronziranja

Konturisanje je jedna od najboljih metoda za mršavljenje bilo kog dela lica. Da biste napravili prirodnu senku oko linije kose, predlaže se da konturišete spoljne ivice čela, a zatim nanesete tamniju nijansu oko linije kose pre nego što pomiešate nijanse.

Profimedia
 

4. Nanesite malo rumenila

Rumenilo će pomoći da čelo izgleda manje, jer skreće pažnju sa čela na obraze. Smatra se da će nanošenje ružičastog rumenila na jabučice obraza i četkanje prema gore pomoći u smanjenju izgleda istaknutog čela.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike