Tajna blistave kože i sjajne figure: Kejt Midlton otkriva čarobni napitak koji pije svako jutro

01.06.2023

06:42

3

Autor: K. B.

Omiljena članica britanske kraljevske porodice poznata je ne samo po svom elegantnom stilu već i po blistavoj koži i vitkoj figuri

Tajna blistave kože i sjajne figure: Kejt Midlton otkriva čarobni napitak koji pije svako jutro
Kejt Midlton - Copyright Profimedia

Mnogi se pitaju kako Kejt Midlton uspeva da zadrži blistavost kože i da izgleda besprekorno. Jedna od ključnih tajni njenog zdravlja i lepote jeste zeleni smuti, koji konzumira svakog jutra uz doručak.

Ovaj čarobni napitak je prepun vitamina, hranjivih materija i antioksidanasa koji doprinose očuvanju mladolikosti kože i podržavaju zdravlje. Prema rečima bivše kraljevske nutricionistkinje Dženifer Hanavej, Kejt Midlton u svoj zeleni smuti stavlja sastojke poput kelja, spiruline, mače, spanaća, zelene salate i raznog zelenog voća.

- Možete da potrošite stotine i stotine evra na tretmane kože i proizvode za negu lica, ali ako se ne hranite kako treba, nikada nećete postići cilj, jer mi smo ono što jedemo - objasnila je ona.

- Sve, od kelja do lisnatog povrća je izvrstan izvor hranjivih materija. Ovaj napitak prepun je antioksidansa koji se bore protiv oštećenja uzrokovanih slobodnim radikalima i toksina iz okoline koji nam kradu prirodni sjaj kože - zaključila je Dženifer.

Kelj je bogat hranjivim materijama poput vitamina A, C i K, kao i mineralima poput gvožđa i kalcijuma, koji su ključni za zdravu kožu i jačanje imunog sistema. Spirulina je izvor proteina, a takođe sadrži i brojne vitamine i minerale koji pomažu u detoksikaciji organizma. Mača, koja je poznata po svojim antioksidativnim svojstvima, takođe doprinosi očuvanju zdravlja kože. Spanać, zelena salata i zeleno voće dodaju dodatne hranjive materije i vlakna, čime se održava zdrava probava i podržava gubitak težine.

Zeleni smuti koji Kejt Midlton pije svakog jutra nije samo ukusan, već je i nutritivno bogat napitak koji pomaže očuvanju zdravlja, mladolikog izgleda i vitke figure. Ova jednostavna navika može poslužiti kao inspiracija i podsticaj za sve nas da uključimo više zdravih sastojaka u svoju ishranu i brinemo o svom telu iznutra.

Freepik
 

Zeleni napitak s kruškom, đumbirom i avokadom

Sastojci:

  • 200 ml kokosove vode
  • Pola avokada
  • Jedna kruška
  • Jedna kaščica sveže isceđenog limunovog soka
  • Šaka spanaća
  • Jedan cm naseckanog korena đumbira
  • Dva sveža korijandera
  • Stavite sve u blender i izmiksajte.

Kejt Midlton uz ovaj smuti voli da doručkuje ovsene pahuljice, koje je dugo drže sitom i daju joj dovoljno energije za sve obaveze oko troje dece i kraljevskih obaveza, ali i za vežbanje.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike