I danas izaziva divljenje: Nezaboravna prozirna haljina Đine Lolobriđide koja je istakla njen struk od 56 centimetara (FOTO)

18.01.2023

14:59

0

Autor: K. O.

Kultno filmsko izdanje iz "Salomona i kraljice od Sabe" čija magija ne prestaje ni skoro 70 godina kasnije

I danas izaziva divljenje: Nezaboravna prozirna haljina Đine Lolobriđide koja je istakla njen struk od 56 centimetara (FOTO)
Copyright Profimedia

I dok svet i dalje oplakuje smrt slavne italijanske glumice Đine Lolobriđide, modni časopisi prelistavaju njena kultna filmska izdanja. Zvezda zlatnog doba Holivuda, doživela je duboku starost, preminula je u dobi od 95 godina, a još od pedesetih godina prošlog veka s ponosom je nosila status seks simbola.

Njena lepota je bila očaravajuća, a posebno je fatalno izgledala u filmu "Salomon i kraljica od Sabe" iz 1959. godine.

U kultnom ostvarenju redatelja Kinga Vidora, u kom je igrala harizmatičnu i prelepu kraljicu od Sabe filmsko platno je delila sa Julom Brinerom. A jedna od najpamtljivijih i najupečatljivijih scena iz filma "Salomon i kraljica od Sabe" svakako je ona u kojoj je Đina pojavljuje u prozirnoj beloj haljini za koju je bio zaslužan kostimograf Ralf Jester.

Haljina od laganog tila imala je postavu boje kože, te je bila ukrašena zlatnicima u predelu bokova, kao i bogatim zlatnim vezom na vrlo širokim rukavima. U toj kreaciji glumica je izgledala poput prave boginje, a haljina je maksimalno istakla njenu ženstvenu figuru savršeno oblikovanog peščanog sata.

Profimedia
Đina Lolobriđida

Tada je posebno do izražaja došao njen izrazito uzak struk od 56 centimetara.

Dok je pojedine njeno kultno filmsko izdanje podsetilo na čuvenu "golu" haljinu Merilin Monro u kojoj je predsedniku Džonu Kenediju otpevala "Srećan rođendan", drugi su se našalili da bi Đininu haljinu hitno trebalo sakriti od Kim Kardašijan koja je već "uskočila" u haljinu Merilin Monro.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike