Poznata glumica hoće da vodi Italiju: Odlučila u 95. godini da se kandiduje na izborima - umorna od sadašnjih političara!

17.08.2022

05:08

0

Jednostavno sam umorna od toga da slušam političare kako se međusobno svađaju, a da uopšte nisu prionuli na posao - kazala je

Poznata glumica hoće da vodi Italiju: Odlučila u 95. godini da se kandiduje na izborima - umorna od sadašnjih političara!
đina lolobriđida profimedia-0475284988 - Copyright Profimedia

Glumica Luiđina Đina Lolobriđida odlučila je da se u 95. godini ponovo oproba u politici i da se kandiduje za Senat na parlamentarnim izborima u Italiji, predviđenim za 25. septembar 2022. godine.

- Jednostavno sam umorna od toga da slušam političare kako se međusobno svađaju, a da uopšte nisu prionuli na posao. Italija je u lošem stanju, želim da učinim nešto dobro i pozitivno - izjavila je glumica.

Lolobriđida želi da se kandiduje na listi na kojoj je i Komunistička partija.

Ona je rekla i da je, pre nego što je donela odluku, razgovarala sa svojim advokatom.

Profimedia
 

Popularna Đina je političku karijeru započela još 1999. godine, kada se kandidovala za Evropski parlament, ali nije osvojila potreban broj glasova, nakon čega se i povukla iz politike.

- To je, u svakom slučaju, bilo iskustvo. U životu možete izgubiti i možete pobediti - rekla je glumica, čija je karijera bila na vrhuncu pedesetih i šezdesetih godina prošlog veka.

Đina Lolobriđida Foto: Profimedia
 

Italija će u septembru birati članove novog parlamenta nakon nedavnog pada vlade Marija Dragija. Trenutno po anketama vodi blok desnog centra okupljen oko stranaka "Frateli d'Italija", "Liga" i "Forca Italija".

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike