Ne deluje kao težak posao, ali mnoge žene katastrofalno iscrtavaju obrve: Pridržavajte se ovih pravila i biće perfektne

08.01.2023

15:58

0

Autor: Z.A.S.

Prilikom iscrtavanja, potrebno je da pratite prirodni kostur obrve

Ne deluje kao težak posao, ali mnoge žene katastrofalno iscrtavaju obrve: Pridržavajte se ovih pravila i biće perfektne
Obrve - Copyright Unsplash

Nega obrva je važan deo rutine koje treba da se pridržava svaka žena. Ipak, mnoge ne znaju kako se to pravilno radi i ovde, pre svega, mislimo na iscrtavanje.

Ukoliko se niste odlučile za neko trajnije rešenje, poput tetoviranja, a nemate prirodno guste obrve, velike su šanse da ih svakodnevno iscrtavate.

U tome nema ničeg lošeg, naprotiv, ali je važno da to uradite kako treba. Iako iscrtavanje obrva ne deluje kao težak posao, mnoge žene greše, pa rezultat bude katastrofalan.

Pridržavajte se ovih nekoliko pravila i vaše obrve će uvek biti perfektne.

Boja za obrve

Boja proizvoda koji koristite za popunjavanje i oblikovanje obrva ne bi smela da bude tamnija od prirodne boje obrva, posebno kad je u pitanju dnevna šminka. Nabavite onu nijansu koja je za pola tona svetlija od prirodne boje obrva ili onu koja se podudara s korenom vaše boje kose.

Pexels
 

Iscrtavanje obrva

Kad iscrtavate oblik vaših obrva, pratite prirodni kostur obrve. S definicijom oblika obrve ne treba da krenete na početku luka obrve, već počnite s popunjavanjem tamo gde su dlačice najređe.

Unsplash
 

Proizvodi za obrve

Na tržištu postoje tri opcije proizvoda za definiciju i popunjavanje obrva: olovka, gel i senka. Za masnu kožu i retke obrve. Preporuka je da koristite gel za obrve, a ako imate polupune obrve, birajte olovku ili senku za obrve.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike