Luksuzni brend Balensijaga ponovo šokira javnost: Na Nedelji mode u Parizu publika i modeli okruženi blatom

05.10.2022

15:46

0

Autor: D. R.

Zvanice su sedele oko jame pune crnog blata kuda su prošetali modeli

Luksuzni brend Balensijaga ponovo šokira javnost: Na Nedelji mode u Parizu publika i modeli okruženi blatom
balensijaga 2022 - Copyright Profimedia

Popularni brend "Balensijaga" na Nedelji mode u Parizu predstavio je novu kolekciju za leto sledeće godine, ali i ovaj put šokirali javnost neobičnom scenografijom.

Svi smo navikli na upeglane revije gde se u prvim redovima nalaze slavne ličnosti. Ipak, kreativni direktor "Balensijage", Demna Gvasalia, odvodi ih na malo drugačije mesto, i to u blato i bare.

Tone i tone blata napunile su prostor u kom se održavala revija. Zvanice su sedele oko jame pune crnog blata među čijim gomilama su šetali modeli. Prvi koji je ušetao među blatnjave dine bio je niko drugi nego Kanje Vest, ili kako sada insistria da ga svi oslovljavaju, Ye.

Reper, dizajner, vizionar i mnogo što šta drugog je otvorio ovu reviju obučen u kombinaciju koja bi se lako mogla okarakterisati kao uniforma za telohranitelja, a odmah za njim krenuli su da izlaze kako muški tako i ženski modeli predstavljajući nam Demninu viziju za proleće 2023.

- Čitav šou se odnosi na metaforu koja se tiče potrage za istinom, kao i to da budemo bliže, na zemlji - rekao je Demna.

Na reviji su preovladavale ekscentrične kreacije, mnogo oversized dukseva i jakni, širokih pantalona i šortseva, a sve jarkih boja kao što su ružičasta i crvena i naravno siva i crna. 

Veliku pažnju na čitavoj reviji privukli su neobični aksesoari: tašna-rukavica, nosiljka za bebu, visoke platforme i naočare.

Pored scenografije, koja svaki put ostavi sve bez daha, činjenica je da Demnin pristup modi oduvek bio intrigantan i zanimljiv i da se za njegove revije uvek traži karta više ne bi li svedočili jednom, pre svega, modnom performansu koji već sezonama uspeva da prodaju odeće stavi u potpuno drugi plan iako mu je to krajnji cilj. 

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike