Trend "ružne" obuće za 2022. godinu se nastavlja: Pred vama su tri modela koja su izazvala najviše komentara, kako vam se čine?

09.04.2022

15:30

0

Popularna obuća među dizajnerima i slavnim ličnostima izaziva brojne polemike

Trend "ružne" obuće za 2022. godinu se nastavlja: Pred vama su tri modela koja su izazvala najviše komentara, kako vam se čine?
pexels-alexey-demidov-9313792 - Copyright Pexels

"Ružne" cipele kao da su sve poželjnije i sve više u trendu. 

Međutim, jesu li ovakvi modeli nešto što biste poneli u posebnim prilikama ili su vam kul za svakodneve prilika? 

Pre 20 godina bili smo zatečeni čuvenim kroksicama i nadali smo se da nikada neće prerasti svoj status udobne obuće, al' za baštu. Međutim, prevarili smo se - gumene papuče ove godine slave 20. rođendan i čini se da su popularnije nego ikad.

Očito ništa neobično, s obzirom na to da je, osim zvezda poput Hajdi Klum, sve više modnih dizajnera kojima je super "Ugly Shoe Trend", koji postaje sve omiljeniji među okorelim ljubiteljima Y2K estetike.

Ova obuća će definitivno uvek izazivati pažnju i podeliti mišljenja, kako na internetu, tako i u stvarnom životu.

1. Crocs x Balenciaga

Ovo nije prva saradnja luksuznog i često prozivanog brenda Balensijaga sa Kroksom. Ovog puta su poradili na dizajnu novih letnjih cipela - "Balenciaga Crocs Pool". Ono što na prvi pogled izgleda kao mali gumeni čamac u raznim bojama, verovatno će se rasprodati u trenu. U međuvremenu, zdepaste gumene papuče postale su modni hit, raskidajući s klasičnim modnim uzorcima estetike i lepote.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Crocs Shoes (@crocs)

Strastveni zaljubljenici u modu znaju da će ove cipele biti apsolutni "must have" 2022. godine, što će reći da će trend biti masovno prihvaćen, hteli mi to ili ne.  

"Balenciaga Crocs Pool" koštaju oko 450 evra, odnosno oko 52.000 dinara. Imaju otvorenu prednju i zadnju stranu, deblji đon i dolaze u više boja u rasponu od trendi svetlo zelene do bele i ružičaste.

2. Ugg-sice

Još pre nastanka Balensijge i Kroksa, model Tasman X australijskog brenda Ugg uočen je na modelima poput Džordana Dana i Irine Šajk. Upečatljive siluete, zdepastog jastuka za petu i vodootporne tkanine, neobične letnje cipele podsećaju na prekratke gumene čizme. Kako se vama čine?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by UGG® (@ugg)

3. Klompe

Za sezonu proleće/leto 2022. imaćemo prilike da na ulicama masovno srećemo devojke ni manje ni više nego u klompama. Švedska klompa doživela je svoj prvi modni proboj sedamdesetih i tako dobro se uklapala sa hipi haljinama i lepršavim pantalonama. U "Šanel" kolekciji Karla Lagerfelda 2010. proslavila je moderan povratak s XXL platformom.

Klompe su ove godine nešto skromnije i nose ih modno osvešćene žene i supermodeli, a uglavnom su od tkanina poput kože ili baršuna sa šnalama sa strane.

Ako se pravilno kombinuju, možda bismo se čak i navikli na ovaj trend, kako ih neki nazivaju, zdepastih cipela.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike