Naša kreatorka Amina Hasenbegović oduševila na Fashion Weekendu Jahorina: „Nadam se da će ovaj eho putovati dugo, što dalje i dalje“

23.08.2022

17:34

0

Autor: 24sedam

Dizajnerka bi svim ženama obukla oker kaput i zabranila im da nose trenerke

Naša kreatorka Amina Hasenbegović oduševila na Fashion Weekendu Jahorina: „Nadam se da će ovaj eho putovati dugo, što dalje i dalje“
Hasanbegovic 1 - Copyright Marko Jovančić i Amer Prevljak

Prošlog vikenda na Jahorini je održan prvi regionalni modni spektakl pod nazivom Fashion Weekend Jahorina. Ova modna manifestacija okupila je na 1.900 metara nadmorske visine, u srcu netaknute prirode, pored jezera, brojne eminentne modne dizajnere i muzičke zvezde iz regiona, a svoju novu kolekciju prikazala je i Amina Hasenbegović, modna kretoraka iz Novog Pazara.


Ova autentična modna dizajnerka iz Novog Pazara na Jahorini je predstavila svoju moćnu kolekciju pod nazivom „Eho“, inspirisanu dubinama, odzvanjanjem i širinom planine, kao i njenom vriskom i potpunim mirom. Sa njom smo uspeli kratko da popričamo.

Na Jahorini ste prikazali kolekciju za jesen-zimu 2022/23. Šta je akcenat na modelima, a šta se ističe od materijala, boja, detalja? Kako se zove kolekcija?

Pre oko mesec dana prvi put sam posetila Jahorinu. Bila sam sa suprugom na detoks programu i proveli smo neverovatno lepe dane. Bila sam inspirisana planinom i kolekciju nazvala „Eho“. A „eho“ znači „odjek“. Život nam uvek vraća ono što dajemo. U kolekciji dominiraju bela, crna, bež, ali pojavile su se i boje lišća. Kolekciju je otvorila velika bela planinska pahulja, koja predstavlja mir i spokoj, a zatvorila crna haljina kao njena glasna tišina. Velika haljina od brokata predstavlja šumu. Taft je materijal koji dominira, ali tu su i vuna i svila. Kao i u svakoj mojoj kolekciji, akcent je na volumenu i naglašenoj formi. Nadam se da će ovaj eho (odjek) putovati dugo, što dalje i dalje.

A šta su novine u vašim modelima?

Od moje prve kolekcije do sada nisam imala velika odstupanja. U kolekciji su prisutne haljine, venčanice i kaputi. Tonovi su topliji, a prisutnija je asimetrija u krojevima. 

Marko Jovančić i Amer Prevljak
 

Kada će ove modele moći da pogleda beogradska publika?

Uvek sledim svoj osećaj i čekam pravi trenutak. Radiću na novim modelima i sigurna sam da će se desiti onda kada baš bude trebalo.

Šta ove jeseni svaka žena mora da ima u svom garderoberu?

Svaka žena treba pre svega da bude ispunjena i da voli sebe. Najvažnije je da poseduje autentičnost u izražavanju kroz odeću. Za ovu jesen preporučila bih kaput u oker boji.

Šta najviše zamerate u oblačenju naših ljudi?

Za mene moda predstavlja način života. Mislim da u svakom trenutku treba da negujemo sebe spolja, kao i svoju unutrašnjost. Zamerila bih odsustvo želje za ulepšavanjem. Predaja trenerci i pribegavanje praktičnosti jeste gubitak sebe. 

Marko Jovančić i Amer Prevljak
 

Kada ćemo videti vašu novu kolekciju?

Između dve kolekcije tokom godine uvek radim manje kolekcije, tako da pristupam poslu čim se vratim u atelje. Tu je moja inspiracija.  Da ne izgubim sebe i da kolekcija bude prepoznatljiva. Biram pažljivo materijale i brinem o tome da sve bude besprekorno izrađeno.

Marko Jovančić i Amer Prevljak
 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike