Moda na visini: Održan prvi regionalni modni spektakl - Fashion Weekend Jahorina (FOTO)

21.08.2022

17:46

0

Autor: 24sedam

Okupili se moćni kreatori mode i muzike

Moda na visini: Održan prvi regionalni modni spektakl - Fashion Weekend Jahorina (FOTO)
Naslovna - Copyright Marko Jovančić i Amer Prevljak

Prvi regionalni modni spektakl Fashion Weekend Jahorina održan je na vrhu Jahorine, na 1.900 metara nadmorske visine, u srcu netaknute prirode, pokraj jezera.

Marko Jovančić i Amer Prevljak
 

Tokom dva dana predstavljeno je šest dizajnerskih kolekcija dizajnera iz regiona.

Svoje kolekcije prve večeri Jahorina Fashion Week predstavili su: Marko Feher, Amina Hasenbegović i modni brend Boudoir.

Marko Jovančić i Amer Prevljak
 

Modni spektakl prve večeri upotpunio je koncert regionalne pop zvezde Aleksandre Radović.

Poznata po svojim nastupima koji odišu emocijom i dobrim zvukom Aleksandra je svojim hitovima podigla atmosveru do granica usijanja.

Aleksandra nam je otkrila da voli odlazak na planinu tokom letnjih dana i da uživa na Jahorini. Trenutno vredno radi na pripremi novog singla koji će se pojaviti u septembru.

Marko Jovančić i Amer Prevljak
 

U nastavku programa u nedelju uveče svoje kolekcije predstavili su Verica Rakočević, Aleksandra Džaković i brend ELFS: Aleksandar Šekuljica i IvanTandarić.

Verica Rakočević predstavila je deo kolekciije jesen-zima koja je inspirisana Simon de Beauvoir.

Akcenat na dobrim materijalima i savršenoj izradi.

Marko Jovančić i Amer Prevljak
 

Aleksandra Džaković, crnogorska dizajnerka koja osvaja svetsku modnu scenu svojim sofisticiranim dizajnom, koji prati aktuelni trend održive mode, ali protkan specifičnim pečatom dizajnerke.

- Kolekcija se zove arhaična budućnost. Težnja je bila da se vrijednosti i značaj koji je imala narodna nošnja transponuju u novi izraz i time da se revalorizuje lokalna kultura. 

Akcenat je stavljen na điladima, jer su, čini mi se, zanemareni kao praktičan odjevni predmet, koji je bio nezaobilazan u svakoj kući, pa čak i kao dio miraza. 

Materijali su prirodni, biorazgradljivi i koliko je moguće dostupni iz lokalnih izvora. Odabrana je odbačena vuna i ručno rađena cenar svila, u bojama koje su dominantne u balkanskim narodnim nošnjama - istakla je Aleksandra.

Marko Jovančić i Amer Prevljak
 

U muzičkom delu, a samo za ovu priliku kompozitor Veljko Kuzmančević napisao je muziku pod nazivom “Samo kap”.

- "Samo kap" je naziv moje nove kompozicije koja je namenski pisana za Fashion Week Jahorina gde je premijerno i izvedena. Kap je po prirodi malih gabarita, ali generalno vrlo moćna sa aspekta svog uticaja. Nekada je dovoljna samo jedna da pokrene lavinu i niz lančanih reakcija. Kap je esencija čistote, ljubavi i konstantnog stvaranja, jer ona je tu u obliku rose, kiše, suze, stalno kruži… tako mala a toliko moćna - istakao je kompozitor Kuzmančević.

Slika 5.

Marko Jovančić i Amer Prevljak
 

Iznenađenje za sve goste bio je koncert Gorana Karana.

Marko Jovančić i Amer Prevljak
 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: pr

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike