Savršen plan: Pas se ušunjao u komšijin bazen iako je to strogo zabranjeno, ali toliko je sladak da mu se sve oprašta (VIDEO)

02.07.2024

09:18

0

Autor: V. I.

Kladimo se da ne postoji živo biće koje više uživa u vodi od ovog zlatnog retrivera

Savršen plan: Pas se ušunjao u komšijin bazen iako je to strogo zabranjeno, ali toliko je sladak da mu se sve oprašta (VIDEO)
Copyright Printscreen/TikTok

Neki psi se neće zaustaviti ni pred čim da bi dobili malo više vremena u vodi, bez obzira na doba godine, ali posebno tokom leta kada su temperature visoke. Postoje neki psi koji apsolutno uživaju u vodi; plivaju kao potpuni prirodni i moraju da budu izvučeni iz bazena ili pseće podloge za prskanje. 

Lukavi pas na TikToku

Jedan pas na TikToku po imenu Zepole uspeo je da pronađe način da dobije svoje vreme za plivanje tako što se ušunjao u komšijin bazen i gotovo je neverovatno koliko je bio lukav da bi ostvario svoj naum..

 

 

Kako je Zepole završio u bazenu?

U početku viralnog videa samo vidimo psa kako ponosno stoji u bazenu, sasvim sam... a onda ostatak video snimka (koji izgleda preuzet sa snimka spoljnih sigurnosnih kamera) pokazuje tačno kako je Zepole završio tamo u prvom mestu.

Iako je bazen ograđen, ta ograda očigledno nije odgovarala ovom odlučnom štencu, koji je otkrio da je kapija bila samo malo otvorena - dovoljno da Zepole prođe i skoči u bazen uz veliko prskanje!

Zlatni retriver pod vodom

Ovaj momak je čak plivao pod vodom, što je zaista privuklo pažnju onih koji su gledali, ali očigledno je to nešto što često radi. I to radi nerverovatno dobro. Prosto je neverovatno kako se divno snalazi pod vodom.

Mogu li psi plivati pod vodom?

Iako se to svakako čini neobičnim, Zepole nije jedini pas koji može plivati pod vodom - u stvari, psi zaista mogu zadržati dah!

Kako DogTime ističe, psi se rađaju sa nečim što se zove refleks ronjenja sisara, ili evoluciona sposobnost da zadrže dah pod vodom oko 5-10 sekundi pre nego što moraju da izađu na vazduh.

Psi takođe mogu da zarone oko 180 cm u vodu, iako se neki mogu obučiti da rone i do četiri-pet metara pod vodom. Među rasama pasa koji su najbolji u podvodnom plivanju su labradori, njufaundlandi, ovčari i, poput Zepola, retriveri, pa nije iznenađenje što je u stanju da pliva ovako.

Verovatno bi trebalo da se drži plivanja kada su njegovi vlasnici u blizini... i možda sledeći put da pita komšije za dozvolu da koristi njihov bazen!

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike