Ekstremne vrućine i vaš automobil: Koliko su vozila zaista izdržljiva?

04.08.2023

18:54

0

Autor: K. B.

Analiza mehaničara kompanije Bosch otkriva da visoke temperature negativno utiču na ključne delove vozila

Ekstremne vrućine i vaš automobil: Koliko su vozila zaista izdržljiva?
Copyright Pixabay

U Teksasu, gde temperature često prelaze 35 stepeni, automobili se suočavaju sa izazovima ekstremnih toplotnih uslova. Analiza mehaničara kompanije Bosch otkriva da visoke temperature negativno utiču na ključne delove vozila, što dovodi do čestih problema kao što su povećano trošenje akumulatora i bušenje guma zbog gubitka pritiska.

Nije retkost da se visoke temperature odražavaju i na degradaciju guma u metlicama brisača, što može izazvati oštećenje vetrobranskog stakla. Zamena metlica brisača je beznačajna u poređenju sa troškom zamene celog vetrobranskog stakla, prenosi Revija HAK.

Pixabay
 

Pored toga, ekstremne vrućine mogu negativno uticati na kočnice automobila. Kočiona tečnost može apsorbovati vlagu, a visoka temperatura ispod haube motora uzrokuje širenje te vlage. Kao rezultat, vozač može osetiti da je kočenje "meko", što ukazuje na potrebu za servisiranjem automobila. Stoga, vozačima je važno obratiti pažnju na ove efekte toplotnih uslova i redovno održavati svoja vozila kako bi osigurali sigurnost i performanse u ekstremnim vremenskim uslovima.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike