Najskuplji pas na svetu: Vlasnik samo za hranu izdvaja 350 evra mesečno, živi kao bubreg u loju (VIDEO)

29.02.2024

20:13

0

Autor: V. I.

Rop Dedi, specijalni primerak francuskog buldoga, procenjen je na 120.000 dolara

Najskuplji pas na svetu: Vlasnik samo za hranu izdvaja 350 evra mesečno, živi kao bubreg u loju (VIDEO)
Copyright Instagram printscreen

Prema studiji Američkog kinološkog kluba (AKC), globalni broj francuskih buldoga porastao je za preko 1.000 odsto u poslednjoj deceniji, što je pomoglo rasi pasa da svrgne zlatnog retrivera sa trona kao najpopularniju rasu pasa na svetu. Međutim, ova popularnost preko noći izazvala je degradaciju genetske strukture rase, što je rezultiralo tanjim, dužim i višim psima, što se sve smatra nepoželjnim osobinama.

Rasu Big Rope karakteriše malo, kompaktno i mišićavo telo te velika četvrtasta glava, što ga čini među najpoželjnijim ljubiteljima francuskih buldoga. Ali čak i među drugim primercima rase Big Rope, jedan pas se ističe kao izuzetan, zahvaljujući svom odličnom genetskom materijalu. Njegovo ime je Rup Dedi (Rope Daddy) i verovatno je najskuplji francuski buldog na svetu.

 

 

S prelepim mekim krnom krem-braon boje, očaravajućim zlatnim očima, kompaktnim telom i četvrtastom glavom, Rop Dedi se smatra jednim od najluksuznijih primeraka svoje rase na svetu. Njegov odgajivač Džulijan Montoja iz Kolumbije tvrdi da pas oličava sve najbolje osobine njegove rase, dodajući da je njegova trenutna vrednost oko 120.000 dolara.

Briga o tako posebnom primerku i zadovoljavanje svih njegovih potreba nije jeftino. Džulijan kaže da troši oko 350 dolara mesečno na ishranu svog ljubimca, koja uključuje sirovo meso, šargarepu i grčki jogurt, kao i vitamine i druge suplemente.

 

 

U Sjedinjenim Državama, potražnja za francuskim buldogima sa karakteristikama Big Ropea se udvostručila, što je trend koji se trenutno oponaša i širom Južne Amerike, a to će sigurno povećati vrednost elitnih primeraka kao što je Rop Dedi.

Osim svojih traženih fizičkih karakteristika, buldozi Big Rope su takođe izuzetno druželjubivi, imaju uravnotežen temperament i manje su skloni zdravstvenim problemima od drugih vrsta francuskih buldoga, piše OddityCentral.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike