Malo vežbe, puno ljubavi: Pet rasa pasa koje nisu previše zahtevne za svoje vlasnike

24.11.2023

09:23

0

Autor: V. I.

Ove vrste pasa koje ne samo da su neodoljivo slatke, već su i nezahtevne što se tiče dresure i održavanja

Malo vežbe, puno ljubavi: Pet rasa pasa koje nisu previše zahtevne za svoje vlasnike
Copyright Profimedia

Dok neki ne mogu da odole privlačnosti glamuroznih rasa pasa, drugi vole jednostavna štence. Psi koji se lako održavaju imaju skromne zahteve samo žele poslasticu i da se druže na kauču s porodicom. Malo vežbe i puno ljubavi je sve što je ovim opuštenim kucama potrebno da bi bile srećne. Ukoliko nabavljate kucu prvi put, ove rase stavite u svoj uži izbor.

Manje utrošenog vremena na doterivanje i naporne aktivnosti za sagorevanje preterane energije daje više vremena za maženje. Ove rase pasa koje ne zahtevaju održavanje će biti srećne da se opuste dok njihovi ljudi čitaju ili da odu u brzu šetnju oko bloka. U stvari, ove vrste pasa mogu početi da pršte energijom da se igraju hvatanja samo da bi bili spremni da se ponovo opuste nakon nekoliko minuta.

Stručnjaci su dali listu pet rasa pasa koje se odgajaju s lakoćom:

1. Jazavičar: Minijaturni najbolji drugar

Svi vole bečke pse! Jazavčari su ljubazni i odani a nije teško održavati. Verzija sa glatkom dlakom ne zahteva previše nege. Iako su prvobitno uzgajani kao lovački psi, jazavčari su od tada izrasli u savršene pse za maženje u krilu vlasnika.

I dalje su harizmatični i skloni nestašlucima, ali im je zaista potrebno samo 30 minuta vežbanja. Pored toga, oni imaju patuljaste noge. što znači da ne mogu previše da vežbaju. 

2. Baset: Umilne lenčuge tužnog lica

Ove kuce spuštene njuške imaju duboke oči i ljubaznu prirodu. Koliko usporeni, toliko i simpatični, baseti rado provode dan dremajući i mazeći se. 

Ovi šarmantni psi su strpljivi, lojalni i mogu biti prilično lenji. Dnevna šetnja će verovatno biti dovoljna za baseta, a njihova kratka dlaka je izuzetno laka za održavanje.

3. Čivava: Drugar sa stavom

Ovi mali štenci ne samo da imaju tendenciju da se snažno vežu za svoje vlasnike, već se čini i da se trude da izgledaju hrabro pred njima. Kad ih dresirate, morate biti čvrsti, jer mogu biti tvrdoglavi.

Ako im nabavite mnogo igračaka, rado će provoditi sate s njima, posebno ako žive sa drugim prijateljskim psom. Kratkodlakim čivavama je potrebno vrlo malo nege i brzog četkanja, a zadovoljne su sa nekoliko aktivnih šetnji svakog dana. One s kratkom dlakom su idealne za alergične osobe.

4. Italijanski hrtovi: Elegantni i graciozni

Ne mešajte ih s njihovim većim rođacima, italijanski hrtovi su sićušni momci koji uvek izgledaju pomalo hladno ali uživaju da budu u krilu. Imaju tanku dlaku i potrebna im je minimalna briga.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Dogist (@thedogist)

Iako su laki za održavanje, ne preporučuju porodicama koje imaju malu decu. Obično im je dovoljno nekoliko minuta dnevno za četkanje. Učestalost kupanja zavisi od načina života – jednom nedeljno ili do jednom na svakih šes nedelja može biti dovoljno

5. Francuski buldog: Fotogenični veseljaci

Prilično popularnia rasa koja je postala još popularnija u doba društvenih mreža. Ovi fotogenični štenci su poslušni i puni ljubavi, potpuno srećni što se izležavaju sa svojom porodicom. Oni su među najveselijim od svih rasa. Iako imaju dosta energije, obično im nedostaje izdržljivost.

Umerena dnevna vežba je obično pogodna za ovu rasu, mada aktivnosti na otvorenom treba ograničiti kada je veoma vruće ili vlažno. Neverovatno su laki za negu, vole da se igraju i brzo nauče lagane trikove.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike